Comunicació

Espai d'òpera al 33

Ramon Gener presentarà aquesta tardor ‘Òpera en texans', un nou programa divulgatiu destinat tant a aficionats com a no entesos

Dins la nova etapa del 33 a partir d'aquesta tardor, hi haurà un lloc per a l'òpera. Una de les noves propostes de la cadena cultural de TVC serà Òpera en texans, un espai amb vocació divulgativa presentat per Ramon Gener. En aquest sentit, segons ha informat la cadena catalana, Òpera en texans és un programa pensat tant per als amants de l'òpera com per als que creuen que no estan preparats, tant per als que van sempre al Liceu com per als que no hi han anat mai.

El nou espai del 33 –una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral– “no és un resum de l'òpera ni una classe de música”, sinó que vol ser “un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada”, segons explica TVC en un comunicat de premsa.

El presentador

El presentador i ànima del programa serà Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències en què explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Segons la nota informativa de TVC, “els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil”.

Una òpera per capítol

En cada capítol, de mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Ramon Gener ho explica així: “Volem donar les pistes per poder fer surf en una immensa onada de quatre hores de música”.

El programa combinarà l'anàlisi de títols operístics molt coneguts amb d'altres que no ho són tant. Així, entre les òperes que es tractaran hi ha Don Giovanni, Carmen, Tosca, Il Trovatore, Parsifal, El barber de Sevilla, Porgy and Bess, Turandot, El cavaller de la rosa, Pagliacci i La dama de piques.

El programa també apostarà per una gran presència a internet. Així, a més del seu web, Òpera en texans tindrà bloc propi i també Spotify, en el qual es recolliran els millors moments i totes les músiques de cada capítol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.