Comunicació

La Clau publicarà el seu últim article el dissabte 1 d'octubre

El diari digital bilingüe -català i francès- s'havia creat a Perpinyà al 2006

Amb l'epicentre en l'actualitat rossellonesa el mitjà apostava per una cobertura de l'actualitat econòmica transfronterera

El diari digital La Clau, www.la-clau.net, s'actualitzarà per última vegada aquest dissabte dia 1 d'octubre. Més enllà, la web no desapareixerà i es podrà continuar consultant-hi els articles publicats fins ara, però no se n'hi afegiran de nous.

La clau va néixer al febrer del 2006 a iniciativa del periodista Esteve Valls, que va liderar aquest projecte fins a principi del 2011, quan va desvincular-se'n per ocupar el càrrec de delegat de l'aglomeració Perpinyà Mediterrània a Girona. Des de llavors el portal de La Clau estava dirigit per Vicenç Dumas i Marc Delclos que ja formaven part del nucli inicial del projecte al 2006.

Amb l'epicentre posat al Rosselló, el diari digital La Clau apostava per una informació transfronterera, de preferència de caire polític i econòmic, i oferia la possibilitat d'accedir-hi en català o en francès. Segons els seus responsables el portal acull unes 140.000 visites mensuals. Basat en una estructura associativa i la feina bènèvola dels seus responsables, La Clau, com molts altres mitjans exclusivament digitals, no ha aconseguit trobar un model econòmicament sostenible.

La congelació de La Clau coincideix també amb l'inici d'un altre projecte, Open.cat, impulsat per les mateixes persones que portaven La Clau. Aquesta incitativa presentada com think tank, també disposa d'un espai web www.open.cat i pretén impulsar dinàmiques i reflexions relacionades amb l'economia, les estructures, la cultura o la llengua en una àrea d'influència definida per les ciutats de Perpinyà, Figueres i Girona. El primer acte públic d'Open.cat tindrà lloc el 21 d'octubre a Perpinyà amb una conferència dedicada al màrqueting territorial i amb la presència de representants d'aquest sector procedents de les tres ciutats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.