Comunicació

La ficció i animació catalanes aterren a Canes

El món de la televisió es reuneix del 3 al 6 d'octubre a Canes en el mercat més important del sector, el Mipcom. En la marca internacional Catalan Films & TV, s'hi aixopluguen 37 companyies catalanes presents a la fira. Les productores d'animació viatjaran amb Catalan Cartoons, marca que des de finals del 2009 defineix l'animació catalana. Algunes de les companyies presentaran els seus productes davant de compradors. És el cas d'Imira Entertainment que hi du en primícia la sèrie d'animació Lucky Fred, una coproducció de TV3, la Rai Fiction i Top Draw, i que narra les aventures d'un noi de 13 anys i el seu robot extraterrestre. TVC també mostrarà el documental Enxaneta, un treball en 3D sobre els castellers, i les minisèries Tornarem, sobre els republicans catalans que van lluitar a la Segona Guerra Mundial i Barcelona ciutat neutral.

Per la seva banda, EDEBE Audiovisual Licensing presentarà 4 amics i mig, una sèrie d'animació co-produïda amb TVC que narra les aventures detectivesques de 4 amics i del seu gos. La companyia BRB presentarà la comèdia d'animació Khuda-Yana, coproduïda amb TVE i Screen 21 i que a través de les aventures d'un pirata i d'un món de fantasia s'inclouen valors com la responsabilitat del poder. Planeta Junior hi presentarà dues de les seves produccions més ambicioses: La abeja maya 3D i El mago de Oz, i les sèries Egyxos, Magiki i Trullalleri.

També El Terrat s'ha estrenat en el món infantil amb Joco protagonitzada pel versàtil José Corbacho. Són tres minuts per episodi i s'emmarca en la tradició de la comèdia del cinema mut amb referents com Buster Keaton o Mr. Bean. És una coproducció amb Imira Entertainment. Les altres productores catalanes que porten les seves novetats al Mipcom són Allegro Audiovisual amb Flower Power; Film Factory que distribueix la sèrie d'animació sobre el Barça, Barça Toons; la productora Tengo Two que du Never to Cry, un documental sobre els nens d'Angola, i Tomavistas que porta a Canes la sèrie d'animació Rudy, the Chosen One.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.