Comunicació

‘Cetrencada', a El Punt Avui

El diari comença dimarts la distribució del suplement que fan els estudiants de tercer curs del grau de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra

És fruit d'un conveni de col·laboració entre la UPF i
la Fundació
El Punt

Els lectors d'El Punt Avui trobaran aquest dimarts amb el diari el suplement Cetrencada que elaboren els estudiants de tercer curs del grau de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra dins el marc de l'assignatura Taller Integrat de Periodisme, que contempla les especialitats de premsa, ràdio, televisió i internet. El Punt Avui distribuirà, amb una periodicitat mensual, el suplement del qual es faran vuit edicions al llarg del curs acadèmic.

La iniciativa és fruit del conveni de col·laboració entre la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació El Punt amb l'objectiu de contribuir al “desenvolupament dels ensenyaments de periodisme en una línia innovadora i creativa, així com fomentar entre el jovent l'interès en el consum periodístic”. En relació a l'acord, el director de la Fundació El Punt, Jordi Busquets, va destacar que un dels objectius de la fundació –que està impulsada pel Grup Hermes– és “participar en accions per a la formació de periodistes”. El vicedegà de la UPF amb funcions de director de la titulació de periodisme, Salvador Alsius, va explicar que l'objectiu de l'assignatura de Taller Integrat de Periodisme és “formar en la polivalència” el que no vol dir “periodistes orquestra”. En aquest sentit “s'han ordenat” les pràctiques en els diferents mitjans: els 80 estudiants s'han dividit en quatre grups de 20, els quals, de forma rotatòria, s'encarregaran de fer, amb la supervisió de professors especialitzats, el suplement de premsa, el programa de ràdio que s'emet per l'emissora de la UPF i un magazín que es podrà veure per BTV. Els estudiants elaboraran també continguts per a internet que es podran consultar a través d'un canal de Vilaweb (www.vilaweb.cat).

Alsius va destacar la maduresa professional dels estudiants: “cada setmana fem un consell de redacció i tinc la sensació d'estar en el consell d'un mitjà”. El periodista es va mostrar “emocionat” amb aquesta experiència. “Els estudiants estan molt motivats”, va reblar Alsius, perquè veuen que les pràctiques no són una simulació sinó que es fan realitat.

Continguts

La capçalera del suplement, Cetrencada, fa referència a la lletra ç, identificable amb la llengua i la cultura del país. Els continguts estan adreçats als joves, tot i que Salvador Alsius va explicar que la voluntat és “obrir-ho més enllà del món universitari”. Del primer número destaca l'entrevista a Pau Bastrolí i Elena Giménez, Hereu i Pubilla de Catalunya 2011. El tema de portada i que ocupa les primeres planes està dedicat a la formació dels esportistes d'elit amb el testimoni de Nacho Llovet, que estudia enginyeria industrial i és campió d'europa de bàsquet sub20, Ester Nadal, estudiant de medicina i campiona europea júnior d'hoquei sobre patins, i Àlvar Alonso, que estudia economia i és subcampió de Catalunya d'escacs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.