Comunicació

comunicació

El Maresme renuncia al segon canal públic de la TDT perquè és inassumible

M2TV, integrada per municipis del nord de la comarca, començarà el dia 23 el procés de dissolució

Tots els socis es comprometen a eixugar el deute pendent

El Maresme haurà de dir adéu al segon canal públic de TDT, l'M2TV, perquè els municipis responsables del seu funcionament veuen inassumible el cost que representa. El mes passat, la nova presidenta de l'ens i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), anunciava que els integrants del consorci s'havien donat un marge per estudiar la viabilitat de tirar endavant el mitjà de comunicació, i ja va alertar que es prendria una decisió definitiva abans d'un mes. En una trobada feta aquesta mateixa setmana, els integrants del consorci van admetre que destinar una partida al manteniment de la TDT no entrava en les seves previsions. “No ha estat una decisió fàcil, però sí la correcte perquè fins ara s'havien generat falses expectatives”, apunta Candini, que destaca, en qualitat d'alcaldessa de Calella, que lluitaran “perquè la tradició de televisió local de la ciutat es mantingui en un altre context”. En aquest sentit, no es descarta que les poblacions que així ho vulguin, o puguin pagar-ho, acabin adherint-se al canal de Mataró i el Maresme, M1TV.

Pla de pagament

La dissolució de l'ens no es pot allargar més enllà de sis mesos, moment en què deixarà d'emetre. En aquest període una comissió liquidadora establirà els mecanismes amb els quals cada municipi eixugarà el deute acumulat –que no s'ha donat a conèixer– i es decidirà quin ha de ser el futur de les instal·lacions i els béns patrimonials de la fàbrica Llobet-Guri de Calella.

Amb la desaparició d'M2TV, a la comarca només funcionarà un únic canal públic amb seu a Mataró. També hi ha un únic privat en actiu: Maresme TV, actual Canal Català Maresme. El segon canal privat, Televisió de Mataró, va ser absorbit per M1TV l'any passat.

LA DATA

23
de novembre
és la data triada pel Consorci Teledigital Maresme Nord per començar el procés de dissolució.

Un projecte nascut el 2007 amb poc suport

El Consorci Teledigital Maresme Nord el van constituir l'abril del 2007 els municipis de Calella, Arenys de Munt, Tordera i Canet i el Consell Comarcal del Maresme. No va ser fins al febrer del 2009 que s'hi van afegir Pineda de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Sant Cebrià. En els prop de cinc anys de vida, el consorci sempre ha arrossegat problemes de finançament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.