Comunicació

Tanquen les delegacions de Punto Radio

El grup Vocento –editora del diari ABC i tretze capçaleres més– ha decidit tancar les delegacions de Punto Radio de Girona, Lleida i Tarragona el 30 de novembre i deixar d'oferir informació local, i quedar-se només amb la seu de Barcelona. El grup, que el 24 d'octubre ja va rebatejar l'emissora amb el nom d'ABC Punto Radio, tenia intenció de reduir la plantilla a Catalunya, tal com ja havia fet després de l'estiu a emissores que tenia per tot l'Estat. Punto Radio ha tancat emissores regionals de Cadis, Màlaga, Múrcia, Cantàbria i Astúries, i ha retallat el nombre de treballadors al País Valencià i a la seu central de Madrid. En el cas de Catalunya, a l'acomiadament de les respectives plantilles cal sumar-hi les cinc sortides, en forma de baixa voluntària, que es produiran a la delegació de Barcelona. A la seu de Girona, els treballadors de l'emissora van agrair, a través d'un comunicat, el suport i la complicitat que han rebut durant aquests setze anys. També van destacar la feina feta “per una ràdio de proximitat, per donar veu als qui no la tenien i per explicar el que succeïa al costat”. En aquest sentit, faran un programa especial de comiat el dimecres 30 vinent.

Vocento va comprar, el novembre del 2009, el 100 per cent de les emissores Onda Rambla, propietat de Luis del Olmo. En l'acord, Vocento mantenia la vinculació del popular locutor a la cadena Punto Radio.

Emmudir la ràdio local

El Col·legi de Periodistes (CPC), a través d'un comunicat, va donar suport als periodistes de Punto Radio. El CPC ressalta que aquest tancament suposa “l'empobriment per a la comunicació de proximitat”. Tal com ha recordat anteriorment el col·legi, la reducció del nombre de periodistes a les redaccions representa un empobriment de la qualitat i “una pèrdua de la informació i l'opinió plural que necessiten els ciutadans en una democràcia”. També alerta que la incertesa i la vulnerabilitat laborals fan que els periodistes no disposin del marc necessari per exercir la seva professió amb independència i llibertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.