Comunicació

nova resintonització

Futurs canvis de freqüències en la TDT

El Consell de Ministres va aprovar ahir el pla marc per la liberalització del dividend digital, que suposarà un altre canvi de freqüència per a molts canals de TDT entre el 2012 i el 2014. L'usuari, per tant, haurà de readaptar l'antena i/o resintonitzar la televisió.

El pla de la TDT aprovat el 2005 va adjudicar als canals de difusió estatal la banda de freqüències 830-862 MHz; als autonòmics, la 758-830, i als locals, la 470-758. Després, però, la UE va fixar que la banda 790-862 MHz s'havia de destinar des del 2015 a la banda ampla. Així, ara tots els canals estatals de TDT de primera generació –els que es van posar en marxa després de l'apagada analògica ja emeten en freqüències inferiors– i una petita part dels autonòmics –en el cas català, només el primer múltiplex de TV3 a Barcelona– hauran de canviar de freqüència i mudar-se a les anteriorment ocupades pels canals analògics. Segons el pla aprovat ahir, els canvis es faran del juliol del 2012 al desembre del 2014, amb un període transitori en què s'emetrà alhora per les dues freqüències, i el calendari el decidirà cada territori.

Redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.