Comunicació

La revista Saó revisa la figura de Teodor Llorente

Enguany es compleixen cent anys de la mort del millor poeta valencià del segle XIX

Quan es compleixen cent anys de la mort de Teodor Llorente Olivares, el millor poeta valencià del segle XIX, líder de la Renaixença valenciana i un dels escriptors més carismàtics i representatius de la nostra literatura contemporània, Saó ha volgut sumar-se a aquesta commemoració amb l'edició del Quadern especial “El centenari de Teodor Llorente”, dedicat a analitzar l'aportació del poeta a la literatura en valencià.

Ideòleg i capdavanter del moviment lingüístic i literari de la Renaixença, que tingué lloc durant el darrer terç del segle XIX, Llorente no sols és l'escriptor que aporta més extensa producció lírica, sinó també el que major qualitat lingüística acredita. En aquesta Quadern, a través de cinc articles especialitzats i una entrevista, Saó fa una nova aproximació a Llorente abraçant les seues facetes literària, periodística, cívica i lingüística, prestant especial atenció a dos aspectes més desconeguts del poeta valencià, com són la seua defensa de la unitat de la llengua i la seua relació literària amb els altres escriptors renaixentistes de Catalunya i les Illes Balears.

Ttanca el Quadern l'entrevista realitzada per Rafael Roca al professor Joan Teodor Corbín Llorente, besnét i estudiós de Teodor Llorente, considerat l'hereu intel·lectual d'aquesta nissaga de periodistes i escriptors valencians.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.