Comunicació

Tanca la revista infantil ‘Tretzevents'

La revista infantil Tretzevents, que enguany celebra el seu seixantè aniversari, tanca per “manca de suport econòmic”. Així ho ha anunciat Publicacions l'Abadia de Montserrat en un comunicat als seus subscriptors apuntant la “manca de suport rebut” per part de les institucions “a causa de la crisi econòmica que ens sotragueja”.

Publicada inicialment amb el nom de L'Infantil pel seminari de Solsona amb l'aprovació del bisbe Vicent Enrique i Tarancón el primer director va ser Climent Forner. Des del 1963 agafà nou impuls i, radicada a Barcelona, fou dirigida durant molts anys pels germans Manuel i Miquel Àngel Sayrach. Publicava còmics, contes, notes històriques... per a infants. L'any 1968 va passar a dependre de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat i el 1973 va adoptar el nom actual de Tretzevents. A partir del 1995, amb Montserrat Ginesta com a directora, va passar a ser mensual. El 1988 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Entre els dibuixants que hi col·laboraven o hi han col·laborat destaquen Picanyol, Rué, Ivà, Perich, Clavé, Asensio, Daniel Boada. Publicacions l'Abadia de Montserrat ha anunciat que continuaran publicant la revista Piu-Piu, adreçada a un públic entre 0 i 5 anys. A més, han explicat que continuaran oferint llibres de diverses menes destinats als infants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.