Comunicació

Audiència digital en creixement

Els mitjans digitals en català arriben als 6,8 milions d'usuaris únics i la web del diari El Punt Avui en té més de 543.000

El rànquing vol ser una eina útil per als anunciants
i diferenciar-se de la classificació de la resta de l'Estat

L'audiència dels mitjans digitals en català acumula 6,8 milions d'usuaris únics mensuals i més de 75 milions de pàgines vistes. Així ho certifiquen les dades que es recullen en el primer rànquing oficial, corresponent al mes de
gener, dels mitjans de comunicació digitals en llengua catalana, que es va presentar ahir. L'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) han impulsat aquesta iniciativa, que han desenvolupat les empreses especialitzades Nielsen i OJD Interactiva.

El rànquing busca ser un instrument útil, diferenciant-se de la classificació de la resta de l'Estat, per als anunciants a l'hora de plantejar campanyes adreçades a la població catalana i sobretot quan es busqui una audiència catalanoparlant. Aquesta classificació tindrà una periodicitat mensual i es podrà consultar als webs d'OJD Interactiva i Nielsen. El rànquing formal del mes de febrer estarà disponible a partir del 10 de març. Aquesta pròxima classificació inclourà els mitjans bilingües, que ara no s'han auditat.

Segons aquest primer rànquing, amb dades del mes passat, els mitjans digitals en català són encapçalats per Televisió de Catalunya, que suma més d'1,72 milions d'usuaris únics; el diari Ara (1,04), El Punt Avui (543.407), Vilaweb (467.843) i el canal 3/24 (455.582). La web d'El Punt Avui té més de cinc milions de pàgines vistes al mes.

Durant l'acte de presentació d'aquest rànquing, el portaveu del govern, Francesc Homs, va assegurar que la comunicació digital “té més futur que cap altra” i a Catalunya “és un gran revulsiu”. Homs va fer també una defensa dels mitjans digitals com a “garantia de pluralisme i valors democràtics essencials”. “El paper que tenen els mitjans digitals per a la configuració d'un país com el nostre és fonamental, i la prova és la capacitat de lideratge que tenen al nostre país”, va insistir. Pel portaveu del govern, la posició del català en els mitjans digitals “és extraordinària, tenint en compte que no disposem d'un Estat propi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.