Comunicació

Tanca el diari ‘Público' per falta d'inversors

L'empresa editora publicarà l'últim exemplar aquest pròxim diumenge, tot i que mantindrà la versió digital

El rotatiu va presentar concurs de creditors voluntari el 3 de gener passat

El diari Público tanca. El seu últim exemplar en paper sortirà aquest diumenge als quioscos, tot i que mantindrà en actiu la seva pàgina web. Així ho ha comunicat l'empresa editora, Mediapubli, als treballadors aquest migdia, segons han confirmat fonts de la plantilla.

Mediapubli, va presentar concurs de creditors el 3 de gener passa .als jutjats mercantils de Barcelona la sol·licitud de declaració de concurs voluntari de creditors a causa de “la intensificació de la crisi publicitària”. El jutge ha nomenat l'advocat Ignacio Marroquín nou administrador.

Público va néixer el setembre del 2007 i actualment té una plantilla de 160 treballadors. El web Público té més de 5,5 milions d'usuaris únics, que la situen com la quarta web d'informació general a l'Estat.

El 7 de setembre passat Mediapubli va iniciar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va acabar el 4 d'octubre amb un acord entre l'editora i la plantilla pel qual es van acordar 29 baixes incentivades i rebaixes salarials del 5% al 18% en la franja més alta de la plantilla.

Segons ha assenyalat Mediapubli en un comunicat, que una vegada ha transcorregut el termini per buscar inversors, no ha estat possible aconseguir aquests inversors i per aquesta raó la companyia s'ha vist obligada d'acord amb l'administració concursal a cessar l'edició impresa del diari diumenge que ve 26 de febrer. La decisió no afecta ni la versió digital ni l'empresa editora de La Voz de Asturias, que també està en concurs de creditors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.