Comunicació

On s'apaga TV3CAT?

TV3 tancarà el canal internacional del satèl·lit l'1 de maig. Això afectarà Digital Plus i les emissions a l'estranger. Continuarà a les Illes, i en cable i ADSL a tot l'Estat

TV3 negocia amb els canals de cable d'arreu del món que l'ofereixen que a partir d'ara agafin el senyal d'internet

TV3 tancarà les emissions per satèl·lit del seu canal internacional, el TV3CAT, l'1 de maig; decisió que deixarà sense el senyal televisiu de la cadena catalana bona part del món i també els abonats de Digital Plus a l'Estat espanyol. TV3 pretén compensar la mesura –que s'emmarca en les retallades a la televisió pública– amb la potenciació de l'emissió del canal a través d'internet.

TV3CAT continuarà emetent-se en TDT a les Illes, seguint l'acord de reciprocitat entre els governs català i balear, i a tot l'Estat es mantindrà a les plataformes de cable (Ono, Euskatel i R) i d'ADSL (Imagenio i Orange), però desapareixerà de Digital Plus, que funciona a través del satèl·lit.

En l'àmbit internacional, el canal acabarà la seva difusió a través dels satèl·lits Astra i Hispasat, que cobreixen bona part de l'Àfrica, pràcticament tot el continent americà i Europa. A banda d'això, el canal s'ofereix ara en diverses plataformes de cable de pagament del Perú, l'Argentina, el Salvador, Alemanya, Liechtenstein, Bulgària, i Suïssa. Aquests operadors ho redifonen a partir del senyal del satèl·lit i TV3 està negociant-hi perquè a partir del maig agafin el senyal d'internet. Joan Rosés, responsable de les emissions de TV3CAT, explica que “alguns hi estan més a favor i altres més en contra”, i que encara és d'hora per saber si n'hi ha que ho acceptaran o no. Rosés destaca que “d'aquí al maig es millorarà el senyal d'internet” perquè la qualitat sigui òptima perquè es pugui redifondre per cable.

D'altra banda, cal dir que la fi de TV3CAT al satèl·lit no afecta les emissions en satèl·lit del múltiplex de TV3 a les zones de Catalunya amb mala cobertura de TDT.

Dues campanyes en contra del tancament

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes i el portal Catalans al Món han iniciat dues campanyes paral·leles per al manteniment de TV3CAT al satèl·lit. En tots dos casos es parla de “retrocés” en la “projecció exterior” del país i de la llengua.

La campanya de la FIEC, que vol “evitar la desaparició total” del català “en l'espai televisiu internacional”, té com a lema Volem TV3 internacional i l'objectiu és recollir adhesions fins al 30 de març.

Per la seva banda, No al tancament de TV3 per satèl·lit!, la campanya de Catalans al Món, suposa l'enviament de correus electrònics a diverses autoritats quan es fa l'adhesió. Fins ahir hi havia gairebé 3.500 adherits.

Les emissions de TV3 via satèl·lit van començar l'11 de setembre de 1996. Actualment, TV3CAT ofereix continguts de producció pròpia dels diversos canals de TVC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.