Comunicació

COMUNICACIÓ

Eliminen la programació local d'Onda Cero Girona

Onda Cero deixarà de realitzar programació local a les comarques gironines. L'emissora, que pertany al grup Antena 3, ha decidit, per qüestions econòmiques, prescindir del personal que formava part de la delegació gironina de l'emissora des de feia set anys. En total, quatre persones –a banda de col·laboradors externs– que s'encarregaven de tasques administratives, comercials, periodístiques i de direcció. A partir d'ara, la seu de Barcelona de l'emissora s'encarregarà de gestionar la publicitat local.

Girona, l'única

Onda Cero, que a Catalunya també té delegacions territorials a Lleida i a Tarragona, de moment només ha aplicat “la mesura d'ajust” a la seu gironina.

Quant a la informació de proximitat, Onda Cero Girona deixarà d'oferir l'informatiu matinal de deu minuts de les 08.00 h i el magazín d'actualitat del migdia La Ciutat (de 12.30 a 14.00 h) que presentava i dirigia Jordi Hernández. Amb tot, es manté la seu al carrer Jaume I de Girona, on la ràdio té la infraestructura tècnica per continuar emetent. El grup té tres freqüències a Girona: Onda Cero (98.9 FM), Onda Melodía (90.4) i Europa FM (106.8).

La programació local d'Onda Cero Girona es va posar en marxa el setembre del 2005.

Sagnia de mitjans

La fi de les emissions locals d'Onda Cero es produeixen després que, el novembre passat, Punto Radio (del grup Vocento, editora de l'ABC) decidís suprimir les seves seus a Girona, Tarragona i Lleida i unificar la informació de Catalunya a Barcelona. En aquell moment, el Col·legi de Periodistes, a través d'un comunicat, va ressaltar que amb aquest tancament “s'empobria la comunicació de proximitat“.

Onda Cero, que té Júlia Otero i Carlos Herrera entre les seves veus més destacades, és la quarta emissora a Catalunya. Segons les dades de l'últim Estudi General de Mitjans (EGM), Onda Cero té 196.000 oients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.