Comunicació

Unint esforços locals

Les televisions de la demarcació s'uneixen per posar en marxa el primer programa de reportatges conjunt, ‘Actual comarques'

TV Girona coordina l'espai, incentivat per la Xarxa de Televisions Locals

Per primer cop, els canals del Gironès, l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l'Estany aposten per realitzar un programa conjunt. A finals de mes s'estrenarà Actual comarques, un programa de reportatges de mitja hora que repassarà l'actualitat més propera al ciutadà i que es nodrirà amb els continguts que elaborin els serveis informatius dels canals privats TV Girona, Olot TV, TV Ripollès, Canal Català Girona-Pla (antiga TV Banyoles), Empordà TV (antiga TV Roses), Canal Català La Selva (antiga TV Lloret) i de la pública Canal 10 Empordà (antiga TV L'Escala).

Es tracta d'una iniciativa audiovisual pionera a la demarcació però que ja es realitza entre televisions locals de la Catalunya central i del Tarragonès. Amb el nou programa, es vol unir esforços en un moment delicat del sector audiovisual de proximitat. D'aquesta manera, Actual comarques servirà com a espai setmanal de repàs de l'actualitat de la demarcació i a més complementarà els informatius propis de cada canal.

La iniciativa va sorgir de la Xarxa de Televisions Locals, que va animar TV Girona i Olot TV a dur-la a terme. De fet, TV Girona i Olot TV havien col·laborat fa sis anys en un programa de reportatges conjunt, +Més. “Des de sempre, però, hi ha hagut un lligam de col·laboració”, va explicar Àlex Martí, director de TV Girona. El canal gironí –que està elaborant el grafisme i hi posarà el presentador– coordinarà l'espai. “Cada dilluns els responsables dels canals ens reunirem virtualment i proposarem els continguts de l'espai”, va assenyalar Albert Brosa, director d'Olot TV. “No es tracta de notícies del dia, sinó de reportatges a fons, va afegir-hi. El programa s'emetrà els divendres al vespre.

Més programes propis

TV Girona vol potenciar la programació pròpia el nou trimestre. En aquest sentit, posarà en marxa un programa setmanal de cinema de 25 minuts presentat per Pitu Anaya. L'espai inclourà les estrenes i repassarà el cinema clàssic i el d'autor. Un altre projecte del canal gironí és un programa d'entreteniment que recordarà el més destacat de la història gironina i catalana del s.XX amb reculls històrics d'imatges i documents sonors. De cara al setembre, es posarà en marxa un programa dedicat als barris de Girona, per donar veu als veïns, i també un concurs en què participaran escoles de Girona.

Coincidint amb l'augment del consum televisiu a través d'internet, en les pròximes setmanes es posarà en funcionament una nova pàgina web de Televisió de Girona que inclourà televisió en directe i televisió a la carta, amb vídeos en alta definició,
i una aplicació per a mòbil (Iphone i Android).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.