Comunicació

Mainat i Cruz tornen

Els dos ‘trincos' i fundadors de Gestmusic anuncien el seu retorn al mitjà televisiu amb una nova empresa de creació de formats

Opten per deixar la producció a altres empreses
i centrar-se en la invenció de programes

Poc més d'un any després de la seva sonada sortida de Gestmusic, la companyia que van fundar fa 25 anys i des de la qual van llançar formats de gran èxit com OT i Crónicas marcianas, Toni Cruz i Josep Maria Mainat van anunciar ahir que tornen al mitjà televisiu. Els dos exmembres de La Trinca han decidit crear, després d'aquest any sabàtic –“obligat pel nostre contracte anterior”–, una nova companyia, Reset TV, que es dedicarà a la creació de formats.

En una entrevista en exclusiva al portal especialitzat en televisió Vertele.com, Cruz i Mainat avancen que se centraran “bàsicament” en la creativitat i que no entraran a competir amb altres productores ja existents. “Col·laborarem amb altres productores perquè es facin càrrec de la producció del programa, sempre sota la nostra supervisió”, expliquen els dos empresaris, que consideren que aquesta fórmula els permetrà centrar-se més en la creació de formats, que ha estat sempre la base del seu treball.

Josep Maria Mainat va confirmar la notícia al seu compte de Twitter, on va rebre moltes felicitacions i ànims de diversos professionals televisius. Mainat va reiterar-hi l'objectiu de la nova empresa que ha creat amb Cruz: “Ens centrarem en la creativitat i col·laborarem amb altres productores per a la posada en marxa dels programes.” També va explicar que aviat Reset TV tindrà una web.

Creadors de multitud de formats d'èxit

Josep Maria Mainat i Toni Cruz van crear durant el seu gairebé quart de segle a Gestmusic multitud de formats d'èxit a l'Estat espanyol. Des de xous de talents com ara Operación triunfo –el seu programa més destacat, venut a desenes de països–, ¡Mira quién baila!, Tú sí que vales i Lluvia de estrellas fins a formats d'humor com La parodia nacional i No te rías, que es peor i concursos com ¡Allá tú! i Alta tensión, passant pel debat de Moros y cristianos i el xou nocturn Crónicas marcianas. També en van produir molts a TV3. Per citar-ne alguns, Amor a primera vista, Betes i films, Lluna de mel, Si l'encerto, l'endevino. 100 anys de cançons, Sis a traïció, Cantamania i els recents Buscant La Trinca i Dues dones divines. En l'entrevista a Vertele es mostren “orgullosos que Gestmusic –integrada ara a Endemol– segueixi sent la productora de referència a Espanya en entreteniment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.