Comunicació

Canal Català Tarragona tancarà

El propietari de Canal Català, l'italià Nicola Pedrazzoli, té previst tancar la delegació de Tarragona “al més aviat possible”. Pedrazzoli va explicar ahir a aquest diari que, malgrat que la decisió encara no està presa, tot apunta en aquesta direcció a causa de la davallada publicitària i, sobretot, de les subvencions de les diverses administracions. Segons Pedrazzoli, la caiguda d'ingressos a Tarragona ha estat “molt forta i accelerada”. Va explicar que la data exacta del final de les emissions locals dependrà dels acords amb els treballadors i de compromisos adquirits amb els clients.

Pedrazzoli va anar a Tarragona ahir al matí per informar la plantilla de la situació, i dir-los que la intenció de l'empresa és acomiadar els 10 treballadors (8 periodistes i tècnics, un comercial i un administratiu) que treballen al canal i “aguantar el senyal” –emetent-hi el mateix que a Barcelona– fins que passi la crisi, per no perdre la freqüència.

Els treballadors de Canal Català Tarragona van donar ahir per fet, després de la reunió amb Pedrazzoli, el tancament de la cadena a partir de dilluns que ve.

Condemna del Col·legi

El Col·legi de Periodistes va emetre un comunicat en què condemna el tancament, que “debilita encara més el sistema de comunicació del Camp de Tarragona” i va fer una crida a la professió a “mobilitzar-se”. També va apel·lar a la societat davant el “greu problema social que implica la desaparició dels mitjans de comunicació”.

La cadena local tarragonina va néixer fa 16 anys sota el nom de Tarracovisió. Més endavant va passar a ser Més TV i, des de mitjan dècada passada, era Canal Català Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.