Comunicació

‘Gran Nord', la revelació

Amb quatre episodis emesos, la sèrie de TV3 es confirma com la sorpresa del curs amb una audiència superior a les anteriors ficcions del dilluns de la cadena

La sèrie té molt de seguiment en els pobles de menys de 10.000 habitants

Dilluns passat, tot i la final de Gran hermano a Tele 5, que es va emportar el 24,9% de l'audiència de la nit, Gran Nord de TV3, encara que va baixar dos punts respecte la setmana anterior, no només va resistir sinó que ho va fer amb un excel·lent 18,1%.

Amb quatre episodis emesos, la comèdia que produeix Veranda TV registra una quota mitjana del 20,2%, una xifra superior a la mitjana del maig de TV3 (14,7%) i que avala una segona temporada amb la qual l'equip de guionistes ja està treballant. El director de Veranda TV, Carles Gené, va destacar la bona resposta dels espectadors, sobretot en la franja d'edat entre 13 i 24 anys. En aquest segment de població, la sèrie de TV3 aconsegueix fer un 23% de quota. Gran Nord també és molt vista en els pobles de menys de 10.000 habitants, on registra percentatges de prop del 29%. Pel que fa al consum sota demanda a través de la xarxa, el primer episodi ha tingut 56.000 visionats i s'ha situat com el cinquè vídeo de TV3 més vist al maig.

“La veritat és que ens està anant molt bé i més si ho comparem amb dues bones sèries com són KMM i Polseres vermelles”, explica Carles Veranda. El primer episodi de Gran Nord va aconseguir un 24,3% de quota: TV3 no recollia un registre tan bo en l'estrena d'una sèrie des del primer capítol de 13 anys i un dia, el 2008. L'episodi més vist de Polseres vermelles, ficció amb un to i unes trames radicalment diferents a Gran Nord –un híbrid entre Doctor en Alaska i Men in Trees–, va ser el desenllaç de la primera temporada, amb 656.000 espectadors i una quota del 20,6%. La sèrie d'Albert Espinosa i Pau Freixas va tenir un gran arrelament a les xarxes socials i entre el públic adolescent. Pel que fa a KMM, va fer forat amb històries quotidianes i va arrossegar una audiència fidel entorn del 15%.

Quant a la segona temporada de Gran Nord, Carles Gené va assenyalar que la idea és rodar els exteriors entre el 15 de setembre i el 15 d'octubre “per aprofitar encara les hores de llum”. De moment tenen encarregats sis episodis més, però la idea és arribar fins als tretze preceptius. Sense destapar massa coses del final de la primera, Carles Gené va avançar que en la segona temporada “hi haurà més carnalitat”, tot i que va recordar que es tracta d'una sèrie blanca. No hi haurà canvis en els protagonistes, si bé sí noves cares entre els secundaris.

Crítiques a l'accent

Des de la productora, però, els costa d'entendre el rebuig d'alguns sectors que els acusen de no parlar nord-occidental. “Comptem amb l'assessorament de Ramon Sistach, que és especialista en dialectes, i l'equip lingüístic és el mateix que va fer Pedra de tartera”, explica Carles Gené, que insisteix en el rigor i el respecte que han mantingut en la qüestió de la llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.