Comunicació

Celebració del 15é aniversari de la revista Barcella

Els ponents de l'acte institucional destaquen els valors tradicionals de Barcella com a mitjà de comunicació escrit

Una publicació feta a casa, en valencià, allunyada del poder polític de torn i defensora de la pluralitat a través de la lliure opinió serien alguns dels principals trets que caracteritzen a la revista Barcella en opinió dels ponents que van participar en l'acte institucional de la revista Barcella celebrat en la vesprada de dissabte al Teatre Principal de Banyeres de Mariola, una publicació quadrimestral en el àmbit de poblacions que formen la Serra Mariola i que celebrava el seu 15é aniversari des de la seua aparició als quioscs.

Ezequiel Castellano, director territorial d'El Punt Avui, va augurar «una llarga vida» a Barcella, «perquè el paper no morirà mai» front el naixement de noves capçaleres i, sobre tot, perquè la revista ha apostat fermament pel seu caràcter «glocal», és a dir, al posar de relleu aspectes locals que després passen a tenir transcendència global i, sempre, expressats en valencià, en la llengua del poble. Per a Germán Llorca, cofundador del diari digital Ara Multimèdia, Barcella representa «el valor de la proximitat, com a referència més directa, front la generalitat dels grans mass media. En aquest sentit, i a conseqüència d'estar vivint moments de grans canvis, «els lectors han esdevingut actius, més crítics», pel que demanen mitjans de comunicació que siguen més reflexius a l'hora de contar la realitat. La importància d'estar assistint a grans canvis tecnològics, també en el món de la informació, és una de les característiques que afecten el periodisme d'avui en opinió de Josep Albinyana, editor de Vilaweb Ontinyent, pel que el vertader paper del lector ha de ser discernir quin model de periodisme és el que pot aportar-li una visió crítica i el més ajustada a la realitat. Vicent Luna, professor i col·laborador de Barcella, va centrar la seua intervenció en defensar el valencià com a llengua de comunicació, «oblidada pel partit en el poder» durant tot el temps de govern, mentre que Vicent Berenguer, poeta i membre de l'equip redactor, va destacar en la seua intervenció el paper de Barcella com a revista de comunicació, «amb la que vol professar en allò que s'esta fent com a projecte col·lectiu i no pas com una revista de difusió», molt a l'ús avui.

L'acte es va veure complementat amb el reconeixement als subscriptors, anunciants i col·laboradors sense els quals difícilment Barcella haguera pogut convertir-se en una publicació que ja ha alcançat la seua maduresa, malgrat sols haver complit els 15 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.