Comunicació

La CCMA fusiona àrees

L'ens redueix les estructures directives de TV3 i Catalunya Ràdio. Hi haurà menys caps i tindran més funcions

La corporació destaca que
tots els nous responsables
ja treballaven
en el grup

El consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va tancar ahir la remodelació de estructura de l'ens, amb l'aprovació dels nous organigrames de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio. Tenint en compte la crisi actual i la racionalització de la despesa que es demana a l'ens, s'aposta per la reducció de les estructures directives amb la fusió de diverses àrees de comandament. El resum és que hi haurà menys caps i aglutinaran més funcions. El consell destaca que la nova organització –proposada pel president, Brauli Duart i aprovada per unanimitat– “referma l'aposta pel talent intern i n'aprofita el potencial”, ja que tots els nous responsables ja treballaven al grup.

Una de les simplificacions és la fusió de les àrees corporatives d'estratègia i marca, i de noves plataformes i tecnologia, en la nova direcció d'estratègia corporativa, comandada per Ramon Mateu. S'hi inclou l'àrea comercial, amb Neus Comellas; la coordinació de serveis interactius, amb Joan Rosés; la coordinació de responsabilitat social corporativa, màrqueting i investigació, amb Josep Sanz, i l'àrea de comunicació i relacions institucionals, amb Joan Marí.

Es manté igual l'altra àrea corporativa, gestió i recursos, encapçalada per Teresa Farré, que ja va ser ratificada fa un mes i mig. Dins d'aquesta àrea continuen Fermí Pérez a organització i planificació de recursos; Jaume Pérez a compres corporatives; Joan Bosch a economia, finances i sistemes d'informació, i David de Abásolo a recursos humans.

Canvis a TV3

A TV3 també s'ha apostat per la continuïtat i la simplificació. Es mantenen a l'equip directiu Jordi Serra, com a cap de continguts i programes; Carles Manteca, com a cap de programació i serveis interactius; Josep M. Farràs, com a cap d'esports, i Amadeu Gassó, com a cap d'explotació i energia. A més, s'ha nomenat Christian Garcia cap del gabinet de direcció. Fa un mes ja es va nomenar Jaume Peral cap d'informatius, i s'ha suprimit de primer nivell l'àrea d'imatge i serveis artístics.

En l'àrea de continguts i programes, hi ha diverses fusions d'àrees de segon nivell. Així, Cristina Muñoz, fins ara cap d'entreteniment, assumirà també culturals; Miquel Garcia, de nous formats, s'ocuparà també de documentals; Susanna Jiménez, de coproducció, agafarà també ficció, i Dani López, d'infantils i juvenils, es farà càrrec també d'aliena.

Pel que fa a Catalunya Ràdio, s'ha nomenat Rosa Oliva adjunta a direcció i s'ha ratificat Antoni Roig en l'àrea tècnica. Fa un mes ja s'havien designat el cap d'informatius, Francesc Cano, i de programes, Jordi Català. Una àrea que ha baixat a segon nivell és la d'innovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.