Comunicació

Mauricio Prieto

Cofundador d'eDreams i membre del consell d'administració

“Edreams ja arriba a 19 països i té 60.000 rutes”

Reduir la nostra dependència en determinats països ens ha ajudat a sobreviure a la crisi
L'any 2010 Edreams va tornar a superar una altra fita convertint-se en la primera agència emissora de bitllets aeris, al davant d'altres opcions. Quin és el seu factor diferencial respecte a la competència?
Des del principi, l'any 2000, la nostra intenció era revolucionar un sector que nosaltres vèiem que es podia millorar molt. La compra de vols i estades d'hotel es podia optimitzar i aquest va ser l'objectiu. La selecció d'ofertes per part dels clients havia de ser més àmplia i el preu més baix, i això ens ha ajudat a ser l'agència de viatges per excel·lència a l'Estat espanyol i a Europa.
L'any 2000 Edreams instal·lava la seva seu a Barcelona i començava a operar en el mercat espanyol i italià simultàniament. Uns inicis complicats en què el comerç en línia era encara secundari...
Sí, l'any 2000 Espanya encara estava lluny del comerç en línia, però ja es preveia que si el sector de viatges electrònics funcionava molt bé als Estats Units també ho faria aquí en poc temps. I des de Silicon Valley vam començar aquesta aventura des d'Amèrica però amb l'objectiu de conquerir ràpidament Europa.
La clau de l'èxit?
Oferir preus finals molt baixos és l'avantatge més important. Els preus finals que oferim són el resultat de milions d'euros invertits en tecnologia. En un mateix vol hi ha gent que ha volat per diversos preus, i nosaltres lluitem perquè el nostre sigui el més baix.
En el mercat internacional, el vostre creixement se situa en el 76%. Com estan aconseguint aquestes xifres d'èxit tot i la crisi mundial?
Una decisió molt bona que vam prendre fa sis anys va ser expandir-nos internacionalment. Estàvem molt centrats en Itàlia i Espanya, i fa un temps vam entrar amb força a Portugal, França, Alemanya, Anglaterra i altres mercats; així vam reduir la nostra dependència en determinats països i això ens ha ajudat a sobreviure a la crisi. El mercat espanyol se n'està ressentint molt, però ho compensa el fet de poder tenir un bon ritme de vendes en altres països.
Quanta gent treballa actualment a la companyia?
Nosaltres som uns 400 treballadors, tot i que des de l'any passat ens vam fusionar amb Go Voyage, l'agència en línia més gran a França i amb Opodo i vam crear el grup Odigeo, el grup en línia més gran d'Europa i, per tant, el nostre potencial i el nombre de treballadors va augmentar considerablement.
I quants usuaris utilitzen el vostre portal?
Més de 12 milions de persones operen a través de les nostres marques i l'objectiu bàsic és oferir la màxima varietat d'oferta al client, perquè pugui organitzar ràpidament el seu viatge des d'un sol portal web.
Fins a quin punt els clients de l'Estat espanyol d'Edreams s'han vist afectats per la crisi a l'hora de comprar?
Se n'ha ressentit força, però cal dir que tot i la crisi a l'Estat espanyol cada any hem augmentat la nostra facturació en els 19 països on operem. La gent segueix viatjant però ajusta més el pressupost: menys dies i a hotels més barats, tenen més de 60.000 rutes per escollir.
I quin país aposta més pel turisme en línia?
A França i Alemanya les nostres tres marques tenen un poder molt important.
Edreams també és molt present en les xarxes socials...
Les xarxes socials tenen un gran control sobre les marques i són molt positives per a les empreses. La publicitat que es pot fer a través d'internet es pot veure perjudicada per si un client ens fa arribar una crítica a les xarxes. Estem molt pendents de les opinions dels clients i intentem aportar informació als dubtes que es puguin generar.
I quin pronòstic fa del comerç en línia?
Crec que l'evolució és molt favorable i no només en el sector dels viatges, també ho és en el sector de la moda, l'alimentació, l'oci... Cal veure com funciona la compra per internet per saber cap a on anirem a casa nostra. I el producte hoteler i aeri són idonis per al comerç a la xarxa sempre.
Fa uns anys el perfil dels clients d'Edreams era jove; ha anat canviant?
És cert que inicialment el nostre client era jove i freaky, però ara tenim clients ben diversos, com diversa també és la xarxa.
I quin és l'indret estel·lar d'aquestes vacances a l'Estat espanyol?
Destinacions dins l'Estat espanyol com ara les Balears, les Canàries, Catalunya i Andalusia estan creixent molt aquest any. I també tenen força les típiques ciutats europees com ara Londres i París. Els viatges de curta distància són els grans beneficiats d'aquesta crisi!

a la vida real

Mauricio Prieto és cofundador d'Edreams i membre del consell d'administració. Edreams és l'agència de viatges en línia líder a l'Estat espanyol i una de les principals d'Europa i del món. La companyia ofereix vols de més de 100 operadors aeris en 60.000 rutes diferents, i més de 150.000 hotels en 30.000 destinacions de tot el món, a més de paquets de vacances i companyies de lloguer de vehicles.

En els seus més de 10 anys de trajectòria, Edreams ha aconseguit ocupar el segon lloc entre les agències de viatges en línia europees, i s'ha consolidat com la major companyia de comerç electrònic de l'Estat espanyol.

De la digit@l...

# Facebook Edreams Espanya: 76.000 seguidors

# Twitter @eDreams_es: 12.200 seguidors

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.