Comunicació

Oir els nostres clàssics

Catalunya Ràdio aposta per recuperar Tísner, Calders, Sales, Ferrater Mora i Montsalvatge dins els principals espais d'estiu

L'estiu és dels clàssics i Catalunya Ràdio ha decidit apostar pels nostres clàssics en la nova programació que es posarà en marxa el dilluns 16 de juliol i acabarà el 2 de setembre. Aquesta aposta cultural s'inscriu en el repte marcat pel nou director, Fèlix Riera, de donar més pes a la cultura, de fer-la un element diferenciador de l'emissora. La programació especial Cent anys d'una gran collita, inclou noms com ara Avel·lí Artís Gener, Tísner, Pere Calders, Joan Sales, Josep Ferrater Mora i Xavier Montsalvatge. Aquests continguts implicaran els tres principals magazíns de l'emissora. Així, a El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu, que presentarà i dirigirà Francesc Soler, es repassarà la vida i l'obra de Calders, Tísner, Sales, Ferrater Mora i Montsalvatge. Sota el títol, La collita de l'any 12, cada dia del 23 al 27 de juliol assistiran a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio descendents seus com ara Maria Bohigas, néta de Joan Sales; Tessa Calders i Artís, filla de Pere Calders i neboda de Tísner, i Xavier Montsalvatge i Pérez, fill del prestigiós compositor. A més, es comptarà amb el testimoni d'experts com ara Xavier Pla, de la Universitat de Girona, i Josep Maria Terricabras, director de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG.

El nou magazín de les tardes, No pots dir que no, amb Anna Ayala, inclourà cada setmana un dels contes més populars de Pere Calders amb el muntatge de Manel Bernad i la interpretació i realització de Dolors Martínez. Entre d'altres, es podran escoltar Invasió subtil, La lluna a casa o La finestra.

Quant als caps de setmana, El suplement, amb Adam Martin, recuperarà una de les últimes obres de Tísner, que va emetre, de manera inèdita, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio en la dècada dels noranta: els espais d'ironia Ciris trencats. En una col·laboració de més de quatre anys, l'autor va escriure per a l'emissora nombrosos relats d'anècdotes i situacions amb girs inesperats.

L'homenatge a Montsalvatge es traslladarà a Catalunya Música, que oferirà una sèrie, els dijous, de les 23.00 h a les 24.00 h, en-tre el 19 de juliol i el 30 d'agost. La sèrie inclou un recull d'entrevistes i la participació d'experts.


Els capítols:

El Matí amb Francesc Soler.

El salvaVives. Concurs. Sergi Vives.

Líquids - L'estiu de l'oracle. Xavier Grasset

No pots dir que no. Anna Ayala.

Balles? Albert Puig.

L'ofici de viure. Gaspar Hernández.

Opció personal. Marta Romagosa.

La nau. Xavier Solà.

Cap de setmana

Tàpies fresques amb Pere Tàpies.

El suplement amb Adam Martín.

Humans. Cultures del món. Oriol Munné.

Converses. Jordi Garcia Soler.

Generació digital. Jordi Sellas.

El club de la bona lletra. Clubs de lectura. Amb Blanca Busquets.

Amen-hi. Espai de turisme. Nati Adell.

Fora de catàleg. Musical. Xavier Salvà.

Això és dramàtic: Solitud. Amb la veu
de Dolors Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.