Comunicació

Estocada mortal a Canal 9

La direcció de RTVV anuncia que l'ERO afectarà vora 1.300 professionals, el 76% de la plantilla, i els treballadors protesten ocupant el plató d'informatius

La ‘nova RTVV' tindrà dos canals de televisió, dos de ràdio i una plataforma multimèdia

Els pitjors pronòstics s'han fet realitat. Després de rumors constants, la direcció de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va comunicar ahir als representants del comitè d'empresa que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO)dissenyat pel despatx d'advocat Garrigues i la consultora Pricewaterhouse afectarà fins a 1.295 treballadors dels actuals 1.695. Això suposarà l'acomiadament de vora el 76% de l'actual plantilla, que integraran uns 400 professionals.

L'ERO, que s'aprovarà dimecres en el ple del consell d'administració amb la majoria del PP, afectarà 994 treballadors de Televisió Valenciana, que tindrà 253 treballadors. Ràdio 9 tindrà 67 dels seus actuals 170 professionals i Nou Multimedia, la divisió digital del grup, que ara té 31 llocs de treball, n'eliminarà 25. L'ens, que en té 173, en tindrà només 74.

La direcció de RTVV va explicar en un comunicat que amb l'ERO les despeses de personal disminuiran de 73,86 milions d'euros a vora 17,74. Segons va precisar, això no afectarà el compliment de la funció de servei públic, ja que “es procedirà a l'externalització d'una gran part dels mitjans tècnics i altres serveis actuals que no es podrien dur a terme amb normalitat amb la plantilla resultant d'aquest procés”.

L'ERO suposa la primera fase d'un pla integral de reestructuració que inclou la desaparició d'un dels actuals tres canals de RTVV, Canal 9, Noudos i Nou24 (aquests últims probablement es fusionaran). Segons deia el comunicat “la nova RTVV funcionarà a ple rendiment l'1 de gener del 2013 amb només dos canals de televisió, dues emissores de ràdio i una plataforma multimèdia”.

En protesta per aquests plans, desenes de treballadors van ocupar el plató des d'on s'emetia en directe l'informatiu de les dues del migdia, en què, segons fonts sindicals, no s'hauria donat la notícia de l'ERO que s'havia acabat d'anunciar al comitè d'empresa. Representants dels treballadors van explicar a l'audiència que estan “disposats a lluitar” per defendre els seus llocs de treball i “un servei públic que volen destruir”. Entre crits de “dimissió, dimissió” van llançar crítiques contra els dirigents de l'ens.

La protesta es va poder visionar durant set minuts, fins que la direcció va tallar l'emissió. Al cap d'una estona es va emetre un documental amb un text imprès en què s'anunciava la impossibilitat d'emetre la programació habitual “per motius de l'ERO”. Ja fora d'antena, agents de policia desplaçats als centre de producció de Burjassot van demanar als treballadors que desallotjaren el plató amb l'advertiment que podrien haver incorregut en responsabilitats penals per haver impedit l'emissió de l'informatiu. L'empresa obrirà expedients

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.