Comunicació

Al final, 1.295 acomiadaments a Canal 9

La direcció de RTVV va donar ahir per tancada la negociació de l'ERO a la radiotelevisió autonòmica després que el comitè d'empresa no acceptara la proposta de l'empresa de reduir de 200 el nombre inicial d'acomiadaments (1.295 treballadors d'una plantilla de 1.695) a canvi d'una rebaixa salarial del 7 per cent.

El comitè va considerar l'oferta “inassumible”, perquè plantejava l'acomiadament de dos de cada tres treballadors de l'ens públic i continuava sense tenir en compte com a criteri d'afectació l'accés per oposició i antiguitat.

Els sindicats van voler sol·licitar un recés en la negociació per formular una contraproposta, però la direcció va donar les converses per acabades en considerar que havia expirat el termini estipulat per aconseguir un acord.

Els sindicats van anunciar que recorreran aquesta decisió davant la justícia, ja que defenen que el període negociador acaba el 23 d'agost i no el dia 21, que és quan la direcció vol que el consell d'administració vote l'ERO inicial.

El president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud va criticar la “manca de voluntat negociadora” de la direcció i va advertir que Canal 9 és la prova del model que vol el PP: “Substituir treballadors públics per uns altres en situació precària a través d'empreses privades, que així obtindrien beneficis.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.