Comunicació

El documental pel català recapta 4.000 euros

La iniciativa titulada Són bojos, aquests catalans! ja ha recaptat, quan falten 25 dies perquè s'acabi el termini, 4.200 euros i escaig, a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Es tracta d'una road movie que mostrarà sobre el terreny la situació del català al Principat, la Franja de Ponent, Andorra i la Catalunya del Nord de manera irònica i crítica. Promogut pel lingüista i diplomat en producció de cinema i televisió David Valls i la productora olotina Zeba, el documental està apadrinat per Tallers per la Llengua i la Plataforma per la Llengua i preveu, en el futur, fer-ne una segona part centrada en les Illes Balears i el País Valencià. L'objectiu dels promotors és que els 40 dies que dura la campanya de mecenatge es recaptin, com a mínim, 12.000 euros.

El documental mostrarà els conflictes, problemes i dubtes que es troben les persones que parlen català, alhora que compararà la situació lingüística de la nostra llengua amb la d'altres idiomes amb realitats semblants. El treball es pregunta què passaria si de sobte el català fos una llengua imprescindible per a la vida quotidiana.

El promotor del documental, David Valls, es va inspirar en el programa No Béarla de la televisió irlandesa, en el qual el seu protagonista viatjava per Irlanda i, en totes les situacions quotidianes, només usava el gaèlic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.