Comunicació

SOFIA CASAS

CAP DE COMUNICACIÓ DE TROVIT

“Trobar feina, pis o cotxe amb una sola cerca”

Vam obrir a Indonèsia, Malàisia, Singapur, Hong Kong, el Marroc i Sud-àfrica; no volem frenar la nostra expansió
Definiu Trovit com un “cercador de classificats”; quina diferència hi ha entre un cercador com el vostre i un cercador convencional?
Un de classificats és delimitat; vull dir, si per exemple vols trobar un habitatge intentaràs buscar-lo en un cercador de classificats perquè limitarà molt més la teva cerca. T'oferim un cercador que està adaptat a les teves necessitats.
Per tant, la idea que us defineix és aconseguir alguna cosa determinada i de manera pràctica i ràpida?
Sí, consisteix a ajudar els usuaris de la xarxa a trobar, amb una sola cerca, una feina, un pis, un cotxe o qualsevol altre producte. S'agreguen els resultats de totes les pàgines de classificats de cadascun dels mercats que hem seleccionat.
Per tant, si vull buscar una feina o un pis, quins passos seguiria?
Simplement hauries d'accedir a Trovit i escriure en el cercador la feina que estàs buscant, per exemple “recepcionista Barcelona”. I en aquell moment el servidor t'oferiria tot el ventall d'ofertes d'empreses que busquen un o una recepcionista a la zona de Barcelona. Tot plegat ho trobaries des d'un únic cercador, no perdries el temps i estalviaries cerques eternes i poc útils.
A part de poder trobar feina o pis, quins serveis més oferiu?
També donem serveis diversos, com ara estadístiques de preus i salaris, l'enviament de l'oferta per correu electrònic o a les diverses aplicacions mòbils...
A tot el món ja teniu 35 milions d'usuaris mensuals; cal registrar-nos per poder accedir als vostres serveis?
No cal, és totalment gratuït. En el cas que et registris podràs rebre informació diària de les noves ofertes que t'oferim i per tant tindràs al teu abast una llista amb les últimes novetats del cercador.
Trovit en esperanto vol dir trobar i de fet intenta ajudar els usuaris de la xarxa a trobar allò que busquen. Què és el que més busca i valora la gent en el vostre cercador?
Busquen feina, pis o cotxe. I tenen una mitjana d'edat de 27 anys, per tant és gent força jove, i aposten per aquest cercador perquè troben una manera senzilla i eficaç de trobar el que busquen. A més, oferim filtres que faciliten que la nostra cerca sigui molt més acurada que la que realitzen altres cercadors.
I què és el que més us critiquen els usuaris?
Que no hi ha gaires ofertes laborals i que moltes de les ofertes a les quals envien el seu currículum no reben cap resposta. Però això no depèn directament de nosaltres; l'atur i la falta d'ofertes de feina és un problema del mercat laboral; nosaltres només intentem agrupar-les i arxivar-les per sectors.
Vau néixer el 2006 i ja sou presents a 38 països a tot el món. Com va començar tot?
La van fundar Iñaki Ecenarro, Daniel Giménez, Raúl Puente i Enrique Domínguez, amb el suport de diversos inversors privats, i prenia com a models altres empreses dels Estats Units, i l'objectiu del 2006 i l'actual continuen sent els mateixos: agilitzar els passos per trobar allò que busquem amb intensitat. Els creadors estaven buscant pis i van acabar farts i cansats de consultar diversos portals; d'aquest problema va néixer Trovit, una manera d'aglutinar ofertes.
I no teniu fronteres; ara preteneu créixer pels països de l'Orient Mitjà i l'Àfrica...
Sí, fa poc vam obrir seu a Indonèsia, Malàisia, Singapur, Hong Kong, el Marroc i Sud-àfrica; ara per ara, no volem frenar la nostra expansió.
El 2011 vau tancar l'any amb una xifra de negoci que vorejava els 10 milions d'euros i aquest any espereu ingressar entre 15 i 17 milions d'euros... Com esquiveu la crisi?
La crisi també ens arriba, com a tot arreu. Però la internacionalització de Trovit fa que si un país viu un moment econòmic delicat no afecti tota l'empresa de ple. Per tant, tenim una posició molt més estable que altres empreses i ens la dóna el fet de no dependre únicament d'un sol mercat.
Una de les últimes novetats és que des del mes d'abril incorporeu un cercador d'ofertes de restaurants, oci i bellesa que reuneix les ofertes de Grupon, Grupalia i Privalia. Com us està funcionant?
Força bé. És un vertical que hem obert fa poc temps, i que agafa l'essència de Trovit, de reunir propostes diverses, però aplicant-ho a les ofertes d'aquests portals.

a la vida real

Trovit és un cercador de classificats nascut a Catalunya que principalment ofereix feina, habitatge o vehicle. Actualment és present en més de 38 països a tot el món i ha apostat per ampliar el seu ventall d'ofertes fins a convertir-se en un cercador de referència amb 35 milions d'usuaris mensuals. Unes prestacions que han situat Trovit en la llista de les 100 millors empreses on treballar a tot el planeta… i em pregunto: on és el secret? En l'equip! És una sort, diuen, poder treballar amb una empresa capdavantera en tecnologia, amb gent jove i amb un ambient 100% internacional.

De la digit@l...

# Trovit a Facebook té més de 28.982 seguidors

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.