Comunicació

La unificació de TVE-RNE també afecta Catalunya

El director de RTVE considera que el nou model “racionalitzarà recursos”

TVE a Catalunya realitza un 75% de producció pròpia en castellà i un 25% en català

La nova estructura directiva de RTVE aprovada a principis d'octubre i que suposa la unificació de les delegacions territorials de TVE i RNE a cada comunitat autònoma, com a mesura d'estalvi, també és “operativa” a Catalunya, segons va afirmar el president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, que el considera un model més “eficient” i per “racionalitzar recursos”. González-Echenique va explicar, però, que “buscaran solucions a les disfuncions que hi ha” en el cas català.

El president de RTVE responia així a les preguntes del senador de CiU, Josep Maldonado, a la comissió de control de RTVE. Maldonado, que es va mostrar preocupat perquè el nou organigrama afecti la pluralitat dels continguts, va considerar que aquesta estructura unificada funciona en “centres territorials petits” però no en el cas de Catalunya, ja que “el centre de TVE està a Sant Cugat del Vallès, mentre que la seu de RNE està situada al districte del Barcelona 22@”. González Echenique es va referir a aquest últim edifici, inaugurat el 2008, i va dir que faran el que considerin “més eficient i eficaç”, per la qual cosa “miraran i revisaran” la seva ubicació física.

Pel que fa a la potenciació del centre català de TVE, González Echenique va assegurar que existeix una “aposta clara” per la producció pròpia del centre de Sant Cugat. El president de RTVE va donar també xifres: “Entre gener i setembre d'aquest any va produir 1.700 hores, de les quals en castellà van ser 1.345, cosa que representa un 75%. En aquest sentit, va dir que no es descarta “augmentar la producció pròpia”, un fet que Maldonado considera “important”, ja que fins ara “els augments no han estat substancials”.

La resta de la compareixença al Congrés de González-Echenique es va centrar en les crítiques de manipulació informativa per part dels representants socialistes, unes acusacions que el president de RTVE va negar. Sobre el retorn de la publicitat a TVE, més enllà de les fórmules puntuals d'ingressos comercials que ara s'apliquen sobretot en patrocini cultural i esportiu, González-Echenique va assenyalar que “ningú del consell d'administració ha fet cap proposta al respecte”. A més, va recordar que la decisió de canviar la llei de finançament de RTVE és responsabilitat del Congrés”.

Echenique va confirmar que TVE tornarà a emetre la Nit de Nadal un especial de Raphael; l'any passat va anar a càrrec d'Ana Belén. Miguel Bosé també serà un dels protagonistes de la programació, un fet que demostra “la independència” dels actuals gestors de TVE, segons la diputada del PP, María Arenales Serrano, que va destacar que “Bosé és un cantant que no ha parlat gaire bé ni del PP ni del nostre líder”.

Els programes de TVE no són propietat dels treballadors: el professional va a treballar on se'l necessita, no on vol
Volem continuar retransmetent curses de toros, dos o tres a l'any, sempre que no hi hagi cap prestació econòmica
Busquem una sèrie igual o més atractiva per substituir <Amar en tiempos revueltos>, que era l'espina dorsal de la sobretaula
La nova direcció d'‘Informe Semanal' ha aprofundit en molts temes i la realitat és distinta segons el prisma des del qual es mira
Nego categòricament que hi hagi set o ànims de venjança en la remodelació del consell d'informatius de TVE
No tenim la més mínima intenció de copiar el model de Telemadrid, perquè la corporació RTVE té el seu propi model
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a