Comunicació

L'Agenda del Pagès 2013

Diumenge surt a la venda la 28a edició de l'agenda, amb els consells d'agricultura i jardineria, i un ampli monogràfic sobre la vinya, el vi i les DO

L'Agenda del Pagès, que es ven a 4 euros, és una eina molt útil per als usuaris

El Punt Avui posa a la venda a partir d'aquest diumenge, 9 de desembre, l'Agenda del Pagès 2013, que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos del país al preu de 4 euros. És un producte pensat com una agenda de la setmana amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per a les persones aficionades a l'horticultura i la jardineria.

L'Agenda del Pagès, que arriba a la vint-i-vuitena edició, pretén ser una eina útil i pràctica per als usuaris més directes, però també per al gran públic. El producte té un total de 212 planes que estan distribuïdes en tres grans blocs. En el primer hi ha l'agenda de l'any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l'arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l'aviram, l'apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana, i mes a mes.

El segon apartat inclou un directori d'adreces, taules de preus, climodiagrames, l'evolució dels arrendaments, recomanacions fiscals, els dies que hi ha mercat als pobles de Catalunya, i les principals festes tradicionals.

Finalment, hi ha el monogràfic dedicat a la vinya i el vi, amb especial incidència en les deu denominacions d'origen del país: Alella, Conca de Barberà, Costers de Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta. Es repassa la història, el terrer, els productes i els aspectes més destacats de la viticultura. A Catalunya, hi ha unes noranta mil hectàrees dedicades a la vinya, centenars d'explotacions vitivinícoles, cellers i empreses del sector. Hi ha municipis i comarques senceres on la vinya i el vi representen la primera font d'ingressos.

L'Agenda del Pagès, que edita el grup Hermes, ha estat codirigida per Anna Roca i Josep Guix, que disposen d'un grup de col·laboradors per tot el territori. Les il·lustracions que acompanyen el monogràfic del vi són de Tavi Algueró. El dibuix de la portada és de Josep Duixans, mentre que la maquetació ha estat a càrrec de Núria Pruneda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.