Comunicació

Eugeni Sallent qualifica de ‘bona notícia' la sentència del Suprem que anul·la el tancament de les emissions de TV3

El director de Televisió de Catalunya ha recordat que és competència del govern espanyol pactar la reciprocitat de les emissions de televisió pública catalana entre Catalunya i el País Valencià

El director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, ha qualificat de “bona notícia” la sentència del Tribunal Suprem que s'ha conegut aquest dimecres i que anul·lava la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euros. Malgrat això, Sallent ha recordat que és competència del govern espanyol pactar la reciprocitat de les emissions de la televisió pública catalana entre Catalunya i el País Valencià. En aquesta línia, l'alt tribunal considera que és l'Estat i no el govern del País Valencià qui és competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric.

Una sentència del 2008 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va desestimar el recurs interposat per ACPV contra la Generalitat valenciana, que va avalar el tancament de les emissions televisives i va mantenir la multa a l'associació. La sentència del Tribunal Suprem considera que la difusió de les emissions televisives més enllà dels límits territorials de Catalunya “era i és sens dubte lícita”. Segons l'alt tribunal, no s'ha posat en dubte que els receptors podien i poden captar “lícitament” les emissions de la televisió pública catalana difoses a través dels satèl·lits o xarxes de cables sense que la Generalitat Valenciana ostenti competències “de control i sanció”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.