Comunicació

Acampada a Catalunya Ràdio i vaga a l'ACN contra les retallades

Més de vint tendes instal·lades davant l'emissora pública per protesta contra la reducció pressupostària que s'aplicarà dins la CCMA

Els empleats de l'Agència Catalana de Notícies, contra els acomiadaments previstos

Els treballadors de Catalunya Ràdio i els de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) protesten aquest dilluns contra les retallades previstes. En el primer cas, els empleats de l'emissora pública han organitzat una acampada davant la ràdio. Més de quaranta persones han passat la nit en les més de vint tendes que s'han instal·lat des de les 22h de la nit d'aquest diumenge. Aquesta és una de les protestes que han preparat els treballadors de Catalunya Ràdio per protestar contra les retallades que es duran a terme a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que de moment ja ha fet que la direcció hagi decidit prescindir de la trentena de corresponsals autònoms a partir del pròxim 1 de maig.

Durant la nit els treballadors han rebut el suport d'altres companys, a més de la presència de músics, com Feliu Ventura i Caïm Riba, de Pastora; el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i el diputat de la CUP David Fernàndez.

La protesta acabarà a les 16h d'aquesta tarda acabarà, segons han anunciat els treballadors, “amb una abraçada” al local on es troba Catalunya Ràdio. La protesta es pot seguir a Twitter a través de les etiquetes #acampadacatràdio #totssomcatràdio.

Pel que fa a l'ACN, els treballadors fan una vaga aquest dilluns contra les retallades de personal anunciades per la direcció i per pressionar l'empresa perquè accedeixi a negociar. El seguiment de la vaga també es pot fer a Twitter a través de l'etiqueta #TotssomACN i a través del bloc sobre la protesta creada per a l'ocasió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.