Comunicació

SERVEIS

La vaga de TV3 deixa sense cobrir la cantada de Calella

L'Ajuntament de Palafrugell estudia emprendre accions legals contra TVC pel “perjudici turístic i econòmic”

El consistori prepara un dispositiu d'emergència per al senyal de les pantalles gegants

Els preparatius de la 47a edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell van quedar ahir alterats per la notícia que l'esdeveniment no es retransmetrà per TV3, com a conseqüència de la vaga que el comitè d'empresa ha convocat per dissabte a la nit (de 22 a 23 h).

Dilluns, a través d'un comunicat de premsa, la cadena anunciava els detalls de la retransmissió, que havien de presentar Ana Boadas i Albert Niell. Però ahir al matí la direcció de Televisió de Catalunya (TVC) va comunicar al govern local que la vaga feia modificar els plans inicials, i que l'equip tècnic i periodístic de la cadena no es desplaçaria fins a Calella.

A la tarda, en una altra nota de premsa, la cadena va confirmar la notícia, tot expressant “el respecte més absolut al dret de vaga” però lamentant, alhora, que es “perjudica no només el municipi i la Costa Brava, sinó també l'audiència que segueix fidelment” la cantada.

El primer tinent d'alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, lamentava la “poca sensibilitat de deixar sense cobertura l'acte avisant-ho tot just dos dies abans”, i no descartava emprendre accions legals contra la cadena, pel “perjudici econòmic, turístic” i el fre a la difusió del recital, que en les últimes edicions havia congregat uns tres-cents mil espectadors amb una quota de pantalla propera al 15%.

Gómez, responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, admetia que ja tenen alternatives per salvar, almenys parcialment, la retransmissió televisiva. La principal preocupació són les pantalles gegants que el municipi instal·la en altres punts –com ara les platges de Canadell i Llafranc, i la plaça Nova–, que habitualment oferien el senyal de TV3. El regidor explicava que aquest aspecte es pot resoldre contractant una productora, però també han ofert a d'altres canals la possibilitat de retransmetre les havaneres. Per ràdio, La Xarxa les farà arribar a tot Catalunya.

Despeses inajornables

L'acord de col·laboració entre el municipi i TVC per a la cobertura de l'esdeveniment no té contrapartides econòmiques, segons Gómez, però obliga el consistori a llogar uns equips d'il·luminació més potents, generadors elèctrics, reservar prou espai per a les càmeres i pagar una nit d'allotjament a tot l'equip de TV3, a banda de la despesa de les pantalles gegants. Són algunes de les factures que el govern local podria reclamar a la cadena, a banda de la contractació de la productora alternativa.

LA XIFRA

300.000
espectadors
havien arribat a congregar les retransmissions de les últimes cantades d'havaneres per TV3

El comitè de TVC demana negociar

Fonts del comitè d'empresa de TVC lamentaven ahir a la tarda que la retransmissió es vegi afectada, però instaven el consistori a “molestar-se també perquè més de 300 catalans que treballen a l'ens públic se'n poden anar al carrer”. Des del comitè sindical deixaven clar que “la vaga no és contra Palafrugell ni contra ningú, simplement per forçar la direcció a abandonar la idea de l'ERO i tornar-se a asseure al voltant de la taula de negociació”.

Entre setmana, les aturades de deu minuts es fan visibles abans del TN Migdia, “per afectar el mínim possible la base informativa i respectar el dret que la població sàpiga que es fa vaga”. El comitè critica que es paguin plusos fora de conveni i els salaris dels directius mentre s'aposta per acomiadar i retallar sous dins de conveni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.