Comunicació

DOLORS BOATELLA

HUMORISTA GRÀFICA 2.0

“A Twitter se li està donant massa importància”

Els temes principals a Twitter no haurien de ser els d'un diari, i ens hi estem trobant
Es considera una ‘Twitter star'?
És cert que tinc una visibilitat i un ressò que farien que es pogués dir que ho sóc, però el concepte en ell mateix no m'acaba de fer el pes.
Com va començar a fer els muntatges fotogràfics de l'actualitat, que són un petit fenomen a Twitter?
Des de sempre m'he expressat i m'he comunicat amb la gent a través d'imatges. Sempre he pensat que era una manera molt directa de comunicar i hi tinc facilitat. A Twitter, el que no puc condensar molts cops en 140 caràcters ho puc explicar millor amb un fotomuntatge, perquè és una manera d'explicar el meu punt de vista amb sentit de l'humor. La il·lustració em funciona i és simpàtic.
Més que mai, amb l'excés d'informació, una imatge val més que mil paraules.
La frase seria: una imatge val més que 140 caràcters.
Twitter és la xarxa social que posa en relleu l'enginy, que treu la punta a la vida...
Hi ha un corrent a Twitter (que n'és la gràcia) de perfils que, a partir de les notícies del dia, en traiem suc, en podem fer broma; és una manera de fer-nos l'actualitat nostra. És molt important trobar el sentit de l'humor a tot. Es pot fer broma de tot, sempre que hi hagi enginy i una certa creativitat al darrere. Perquè et situa en un nivell diferent i dóna un valor afegit a l'actualitat.
Un dels seus últims muntatges posava en relleu les tres últimes lletres (ETA) de la capçalera del diari ‘La Gaceta'.
En aquest cas, hi ha certs mitjans que provoquen o estimulen que puguem fer-ne paròdia. Moltes portades de La Razón, La Gaceta i El Mundo estan molt orientades a poder ser comentades a la xarxa. I hi caiem de quatre potes.
De quin muntatge se sent més satisfeta?
Hi ha un personatge a qui tinc molt de carinyo: en Falete. El vaig posar saltant des de l'estratosfera com Fèlix Baumgartner, ajuntant els dos mons en un muntatge surrealista, divertit i amb un humor molt blanc que fins i tot a ell li hagués fet gràcia. També la col·lecció que tinc de la duquessa d'Alba. És el que més s'ha popularitzat dels meus fotomuntatges: en qualsevol situació estranya o d'actualitat, hi puc posar l'instant en què la duquessa es posa a ballar el dia de la seva boda. Els muntatges de la duquessa han arribat a un punt que penso que algun dia els acabaré veient al MACBA. [Rialles]
Són el seu segell?
Sí, m'agrada posar moments de molta gràcia en situacions que potser no en fan tanta. Aquest desequilibri, aquest contrast, és un tipus d'humor que m'agrada. I posar la duquessa d'Alba ballant una sevillana entre Rajoy i Mas il·lustra molt bé com ens en podem riure d'aquests moments.
Fer allò que els castellans diuen “ponerse el mundo por montera”?
Exacte. Uns altres d'èxit són els del rei i els d'El Gato al Agua, en què el muntatge és en les enquestes, però sobretot en les respostes, que són sempre claro i . És fer crítica d'aquests mitjans tendenciosos.
Algú se li n'ha queixat?
Al contrari. Vaig fer una icona per al Whatsapp i l'Skype amb Núria Feliu. Li va agradar tant que n'ha fet pins, samarretes... Si vas a la merceria de la senyora Pilar a Sants, pots trobar-hi pins de Núria Feliu amb aquest motiu.
Facebook et fa creure que tens molts amics, Twitter que ets intel·ligent i Instagram que saps fer fotos. Hi ha perill de viure en una vida que no és real?
No separaria la relació de les xarxes socials amb la vida. Es barreja totalment. Però és cert que a Twitter se li està donant una importància desmesurada; està sobrevalorat. És un context genial per riure, per buscar continguts que et poden aportar alguna cosa com ara divertir-se; no necessàriament ha de ser transcendent. Els temes principals a Twitter no haurien de ser els d'un diari, i ens hi estem trobant. Crec que s'anirà normalitzant. Hi ha una febrada, però tampoc voldria alliçonar ningú. Quim Monzó entén millor que ningú com funciona i què és Twitter; és un gran exemple de com jugar-hi i fins i tot inventa les normes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia