Comunicació

El Primer de Maig i el repte de reduir la desocupació, a El Punt Avui Televisió

Joan Carles Gallego, de CCOO, analitza a L'Illa de Robinson la situació laboral

El valor emergent Xavi Alias tancarà el programa amb una actuació

Aquest Primer de Maig se celebra la Festa del Treball en molts llocs del món. Justament, la falta de feina i les condicions de treball, que s'han deteriorat força en els últims anys, són un motiu de gran preocupació entre la població.

Els principals sindicats de Catalunya, com ara CCOO i UGT, celebraran actes de reivindicació i de demanda d'una política econòmica més social, que no oblidi ni als treballadors ni als desocupats que busquen feina.

Els sindicats demanen una millora de les condicions laborals, però també socials: no s'ha d'oblidar que el futur de les pensions és un tema de debat persistent.

Però a banda d'això, els sindicats també han adoptat posicions concretes, en els últims mesos, a favor del dret a decidir, ja que la consulta és un dret democràtic bàsic.

Per parlar d'aquestes qüestions que preocupen el conjunt de la població, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, serà entrevistat a la segona hora de l'Illa de Robinson, que dirigeix i presenta el periodista Eduard Berraondo.

Joan Carles Gallego tindrà ocasió, doncs, d'explicar com veu el moment actual tant des del punt de vista econòmic com social.

En el debat estarà molt present l'Enquesta de Població Activa publicada dimarts passat i que demostra que hi ha constant destrucció de llocs de treball. Si les taxes han disminuït no ha estat perquè s'hagi creat ocupació, sinó perquè també ha caigut la població activa, és a dir, la que està en edat i disposició de treballar.

Enderrock TV

Com ja és habitual, el programa L'Illa de Robinson tancarà amb una actuació musical produïda per la revista de pop rock català Enderrock. En aquesta ocasió, els espectadors catalans podran escoltar una peça de Xavi Alias, un jove nascut a Pamplona que ha crescut i començat la seva carrera musical a El Prat de Llobregat.

Després de dubtar durant algun temps de l'evident bona qualitat de la seva feina, Xavi Alias va decidir-se a construir un particular univers sonor i poètic que es va concretar en La set de la balena.

La producció d'aquest jove autor ha aconseguit molt bones crítiques i és, sens dubte, un dels valors emergents que cal seguir amb atenció.

El naixement d'un superheroi

aquest mes s'escau el 75 aniversari de Batman, un personatge fictici de DC Comics que va aparèixer per primer cop al número 27 Detective Comics, en una història titulada L'estrany cas del sindicat químic.

Per parlar d'aquest personatge de còmic i, sobretot, per assabentar-nos de moltes curiositats de la seva història, avui participaran en la primera hora de L'illa de Robinson el cap de cultura d'El Punt Avui, Jaume Vidal i el periodista Xavier Roca, del mateix mitjà, i el col·leccionista Cesc Garcia.

Jaume Vidal i Xavier Roca són grans coneixedors del món del còmic i en les pàgines de cultura del diari n'ha publicat diferents reportatges, un dels quals va estar dedicat a la figura de Batman.

Amb motiu d'aquest aniversari, l'editora DC Comics iniciarà una nova col·lecció, el pròxim Saló del Còmic de Barcelona, que se celebrarà aquest mateix mes de maig, li dedicarà un homenatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.