Comunicació

L'Estat vol que TVC “alliberi” la meitat del seu espai radioelèctric

El govern alerta que aquesta decisió “unilateral” suposa la pèrdua de canals i renunciar a l'alta definició

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, apunta que “enterraria de manera definitiva la reciprocitat” amb les televisions de les Illes Balears i el País València

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha convocat aquest dilluns una compareixença extraordinària per fer públic que l'executiu espanyol pretén que la Generalitat “'alliberi” la meitat de l'espai radioelèctric que ocupa Televisió de Catalunya (TVC).

“El govern espanyol ens ha dit que hem de desocupar la meitat dels canals de televisió que ocupa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)”, ha alertat.

Segons ha explicat, en el cas de la televisió pública de Catalunya aquesta reducció d'espai suposaria “el tancament d'alguns canals de TVC”; “renunciar a l'alta definició, que és una aposta estratègica i la que ens ha de permetre ser competitius”, i “enterrar de manera definitiva la reciprocitat, la possibilitat de veure la televisió de les Illes Balears o del País Valencià”. De fet, ha apuntat que té “la sensació” que aquesta reordenació “va en aquesta última direcció”.

Homs ha indicat que el motiu de fer avui aquesta compareixença és perquè el govern espanyol podria executar de manera imminent per reial decret aquesta decisió “unilateral”, fins i tot en el Consell de Ministres del proper divendres. Per això, ha fet una crida a partits i entitats a mobilitzar-se per evitar que el projecte tiri endavant.

El portaveu ha alertat que si el projecte tira endavant “seria una situació greu que posaria en perill el futur de TVC”. A més, ha recordat que en el cas de Catalunya suposaria una “davallada de presència de la llengua catalana a l'espai audiovisual”, que actualment ja és “minoritària”, amb entre el 22% i el 23%.

La nova regulació que prepara el govern espanyol afectaria les televisions públiques que actualment disposen de dos múltiplex, inclosa RTVE, que es quedarien només amb un. A l'espai radioelèctric de cada múltiplex de la televisió digital terrestre (TDT) hi caben entre 4 i 5 canals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia