Comunicació

‘L'internauta' aborda l'experiència multimèdia de la UPF i la marca Ç

Els estudiants de periodisme es formen en un entorn polivalent que inclou premsa escrita, ràdio i televisió

Cristina Ribas parla del model de connexió d'Estònia

La ce trencada és una lletra plenament identificable amb la llengua i la cultura del país. De fet, s'utilitza cada vegada que es vol defensar la nostra llengua amb alguna campanya visual.

També és el nom que, partint d'aquest referent, es va posar fa dos anys i mig al canal Centrencada de Vilaweb, elaborat pels estudiants de tercer curs del grau de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) dins l'assignatura taller integrat de periodisme.

Aquest és el tema a què està dedicat el programa L'internauta, que es pot veure cada diumenge a El Punt Avui Televisió.

El canal ofereix al públic els diversos reportatges produïts pels estudiants d'aquesta institució universitària i que tracten de temàtiques d'actualitat molt diverses, sempre treballats des de l'òptica dels joves.

La iniciativa, que té el propòsit de contribuir al “desenvolupament dels ensenyaments de periodisme en una línia innovadora i creativa i fomentar entre el jovent l'interès en el consum periodístic”, no té únicament un vessant digital. A més dels continguts difosos per Vilaweb, els estudiants també els difonen per televisió, ràdio i en premsa en paper gràcies a la col·laboració del canal BTV (en forma de magazín a final de trimestre), del diari El Punt Avui (en forma d'un suplement periòdic) i de l'emissora UPF Ràdio.

En format multiplataforma, la capçalera busca formar els futurs periodistes en la polivalència en un entorn professional i des d'una redacció integrada real, perquè els estudiants treballen junts en un únic espai que incorpora plató de televisió, control de realització i estudis de ràdio.

Aquest escenari físic on es porta a terme l'activitat és l'anomenada redacció integrada que hi ha al campus de la comunicació de la UPF, al cor del districte 22@ del barri del Poblenou a Barcelona.

De totes aquestes qüestions parlem amb la professora i periodista Cristina Ribas, que també comentarà una visita recent a Estònia. A través dels seus comentaris i reflexions, podrem comprovar que, efectivament, és el país més connectat i digitalitzat del planeta.

Cinema, excursions i entrevistes

Fanzivid és un dels programes elaborats per les televisions de la Xarxa Audiovisual Local i que també es pot veure a El Punt Avui Televisió. Aquest programa se centra en el món de les estrenes cinematogràfiques.

Un altre espai molt interessant és Caminant per Catalunya, que, en aquesta ocasió, emet un programa de la
Televisió del Ripollès dedicada a la transhumància, una activitat ancestral que es va recuperant. En el programa d'aquest diumenge, es narra la transhumància d'un ramat de 300 ovelles que van a passar l'estiu al pla d'Anyella. Es fa el tram del camí ramader central entre Santa Eulàlia de Puig-oriol i el coll del Forn que travessa les comarques del Lluçanès i el Ripollès.

Set dies és un programa magazín molt seguit que tracta diversos temes d'actualitat, amb entrevistes a personatges rellevants. Aquest diumenge, oferirà una entrevista a Manel Moles,
autor del llibre No vull anar a l'escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia