Comunicació

Els racons de la costa gironina, en el Google Street View

Es podrà navegar per les illes Medes i visitar-les des d'un vaixell virtualment

És fruit d'un conveni amb la Generalitat

Des d'avui ja es poden visitar els racons més inèdits del litoral gironí sense necessitat de moure's de casa, viatjant virtualment amb les imatges del portal Google Street View. Aquesta tecnologia, que ja permetia recórrer els carrers de les ciutats, incorpora ara recorreguts terrestres pel litoral i fotografies amb vaixell tot vorejant la costa del cap de Creus i les illes Medes. Com a fet totalment inèdit, també és possible ja fer un recorregut virtual per la Meda Gran, illa a la qual no és possible accedir habitualment, ja que és una zona protegida del seu parc natural.

Arran d'un conveni amb la Generalitat, quaranta indrets de costa catalana (a banda de la Costa Brava hi figuren també espais del delta de l'Ebre i la costa tarragonina) han estat seleccionats en el projecte de Google Street View de visualització de paratges de costa de diversos països. Aquest espais han estat gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica de Google per oferir aquest servei. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització que va tenir lloc l'octubre passat, quan tècnics de Google i del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, van recórrer i fotografiar amb la tecnologia Street View diverses platges i cales de la costa catalana.

És el primer cop que una administració o govern ha treballat juntament amb Google per fer un projecte d'aquesta magnitud, amb l'objectiu de potenciar l'atractiu turístic de Catalunya i posar en valor el seu patrimoni natural i paisatgístic.

Una ‘motxilla' que du una càmera de quinze lents

Google Street View ofereix l'accés virtual a aquests indrets de la costa catalana gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb quinze lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no podria accedir. Catalunya ja va ser notícia per l'ús d'aquesta tecnologia l'abril passat, quan es van publicar a Google Maps, amb la tecnologia Street View, imatges panoràmiques de setze dels principals monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat, a través del Departament de Cultura i del CTTI.

Físicament, el Trekker és com una motxilla d'1,2 metres i divuit quilos de pes, que du incorporades una càmera de quinze lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia