Comunicació

Mor el periodista Josep Maria Bachs als 70 anys

Va ser un dels primers presentadors de la televisió pública catalan, on va conduir programes com ‘Filiprim'

Nascut al barri de Gràcia de Barcelona l'any 1944, va començar a treballar a Ràdio Joventut

El funeral es farà aquest dimarts a les 11.30 hores al Tanatori de les Corts

El periodista Josep Maria Bachs ha mort aquest dilluns als 70 anys, segons ha avançat TV3. Nascut al barri de Gràcia de Barcelona l'any 1944, va començar a treballar a Ràdio Joventut i d'allà va anar a parar al circuit català de Televisió Espanyola. A RTVE Catalunya hi va romandre deu anys gràcies a programes com Informatius Miramar, Opinió i Giravolt.

L'any 1984 va aterrar a TV3 i es va convertir en un dels primers presentadors de la televisió pública catalana, on va conduir diversos programes com Tres i l'astròleg, Filiprim, La Parada i Dicciopinta.

De fet, amb la ja mítica frase: “Tanquem la paradeta”, el carismàtic presentador Josep Maria Bachs finalitzava Filiprim, el programa que li va reportar més èxit a TV3 gràcies també a secundaris de luxe com l'Encarregat (Jaume Sorribas) o l'Avi (Llàtzer Escarceller). El programa va estar en antena entre 1985 i 1989. L'any 1993 va fer un parèntesi a la televisió pública catalana i va substituir Jordi Estadella al programa de TVE Un, dos, tres responda otra vez, dirigit per Chicho Ibáñez Serrador. El 1996 va retornar a TV3 amb programes com Ara va de riure, Si l'encerto, l'endevino (1997) o A+ A+ (2003). A partir d'aquí es va centrar en programes radiofònics a Catalunya Ràdio, Ràdio 4 i Rac1.

L'any 2001 va publicar la novel·la Un home indefinit. El 2008, encara en actiu, va presentar el programa de BTV Connexió Barcelona.

El funeral pel periodista es farà aquest dimarts a les 11.30 hores al Tanatori de les Corts.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia