Comunicació

L'oposició acorda el nom del substitut del gerent de TeleB

Proposen nomenar Josep Viñeta, que havia estat vinculat a la Xarxa i a la CCMA

El PSC, CiU i ICV-EUiA forcen la convocatòria de la junta general de Badalona Comunicació per destituir Saltiveri

Finalitzat l'ultimàtum, els grups de l'oposició de Badalona han decidit passar a l'acció i sol·licitar a l'alcalde la convocatòria d'una junta general extraordinària de Badalona Comunicació per forçar la destitució d'Alberto Fernández Saltiveri, el conseller delegat dels mitjans públics de la ciutat, que està obertament qüestionat des que va prohibir que s'interpretés L'estaca en l'acte de clausura del festival Filmets. El PSC, CiU i ICV-EUiA han acordat el nom del seu successor. Es tracta de Josep Viñeta, un professional de la comunicació que ha ocupat càrrecs de responsabilitat a la Xarxa Audiovisual Local i ha estat conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Per fer possible el relleu, Albiol disposa de quinze dies hàbils per convocar la junta general extraordinària de Badalona Comunicació. En aquesta junta, l'oposició demanarà un canvi en l'actual composició del consell d'administració que consistirà en la sortida de Saltiveri i l'entrada de Viñeta, segons ells, per “garantir uns mitjans públics independents i de qualitat completament aliens a la ingerència política”.

El president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, assegura que es tracta d'una renovació “no agressiva” perquè manté els tres membres del PP al consell. Jordi Serra, president del grup del PSC, assegura que el relleu al capdavant dels mitjans “posarà fi a la manipulació i garantirà que tots els partits i entitats siguin tractats amb equitat”.

La decisió de les tres forces arriba després que Albiol els hagués convocat informalment a una trobada el pròxim 28 de novembre per valorar alternatives per fer front a la situació i per exposar-los una carta en la qual suposadament Saltiveri posa el seu càrrec a disposició de l'alcalde. “No confiem en les propostes de l'alcalde”, manté Àlex Mañas, regidor d'ICV-EUiA, que té clar que el PP “intentarà allargar al màxim el relleu”, punt en què coincideix amb Serra que sospita que el partit d'Albiol “buscarà trampes legals”. Tot i això, Falcó assegura que està disposat a acudir a la reunió del dia 28 i posar sobre la taula la proposta que fa l'oposició.

La regidora de Govern i Recursos Humans, Maritxu Hervás, ha indicat que el govern “prendrà les accions que siguin necessàries per tal de garantir l'estabilitat de la societat”. El desenllaç de tot plegat començarà, com a màxim, d'aquí a tres setmanes.

LA XIFRA

15
dies hàbils
té l'alcalde per fer la convocatòria de la junta general extraordinària de Badalona Comunicació

Professional de la comunicació pública

Josep Vinyeta Balsells és periodista i té una àmplia experiència laboral en el món de la comunicació pública. És llicenciat en geografia i història per la UB i màster en comunicació i estratègia política per l'ICPS. Al seu currículum hi figuren càrrecs com el de director de relacions institucionals de l'Agència de Comunicació Local (ACL) i de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i també director d'Acció Local de la XAL. Havia estat director de comunicació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat entre els anys 1995 i 2000, cap de premsa d'ICV-EUiA i havia ocupat diversos càrrecs de confiança a instàncies de la formació ecosocialista entre els quals destaca el de conseller del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) entre el 2008 i el 2012. Tot i aquesta vinculació, l'oposició municipal està d'acord a destacar el perfil professional de l'escollit i posa de relleu la seva dilatada experiència en l'àmbit dels mitjans públics, un fet que el fa el candidat ideal, segons ells, per assumir el repte de posar-se al capdavant de Badalona Comunicació i “retornar la pluralitat que han perdut els mitjans públics de Badalona”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia