Comunicació

Un jutjat de Barcelona obliga TV3 a retallar cinc minuts el documental ‘Ciutat morta'

Considera que es pot vulnerar el dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge de l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana, que és qui ha interposat una denúncia

La censura fa que la xarxa denunciï el fet i faci córrer el fragment que no es podrà veure per televisió

  • El cartell de ‘Ciutat Morta'.

El jutjat de primera instància número 25 de Barcelona ha obligat a retallar cinc minuts el documentat Ciutat Mortal que TVC emet aquesta nit (22.25h) pel Canal 33 . Segons informa la Directa , la interlocutòria de mesures cautelars és el resultat d'una denúncia interposada per l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona Víctor Gibanel , que surt en al documental.

El jutjat considera que algunes de les imatges i les opinions incorporades al documental i que fan referència a l'excap de la Guàrdia Urbana podrien suposar una violació del seu dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

Televisió de Catalunya es va comprometre dijous passat en un escrit dirigit al jutjat a acatar la resolució judicial.

La censura del documental ha generat la denúncia dels fets a les xarxes socials, que a més han difós el vídeo dels cinc minuts que aquest dissabte no es podran veure per televisió.

Ciutat Morta s'emet aquest dissabte a la televisió després d'haver-se projectat a una vintena de festivals -va ser guardonar al millor documental en el Festival de Màlaga-i a 150 locals, casals, ateneus, centres cívics, places i biblioteques.

El documental arrenca dels fets que van passar el 4 de febrer del 2006, quan una festa en un teatre ocupat del nucli antic de Barcelona va acabar amb una càrrega policial i amb un agent de la guàrdia urbana greument ferit. Les autoritats van detenir set persones que, des del primer moment, va negar la seva implicació en els fets, però que van acabar complint condemnes enmig de reclamacions per irregularitats en el procés judicial.

Els directors del documental prenen com a punt de partida aquests esdeveniments per fer una investigació exhaustiva. Una de les conseqüències tràgiques de la història és el suïcidi de Patricia Heras,que va ser arrestada en un hospital, on va anar a parar després de caure de la bicicleta aquella mateixa nit i que no tenia res a veure amb la festa al teatre ocupat .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia