Comunicació

Èxit d'audiència de ‘Ciutat morta' al canal 33

El documental sobre el cas 4-F del 2006 va tenir 569.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 19%

Familiars i amics demanen que es reobri el cas en una concentració que s'ha fet aquesta matinada a la plaça Sant Jaume

El documental Ciutat morta , que relata les irregularitats en les detencions en el conegut com cas 4-F i que es va emetre aquest dissabte a la nit al canal 33 , va tenir una quota de pantalla del 19% i una audiència mitjana de 569.000 espectadors, convertintse en el programa més vist del dia. Aquestes dades, molt poc habituals en el segon canal de Televisió de Catalunya (la mitjana de l'any 2014 va ser d'1,6% de quota de pantalla, segons dades de TVC) , confirmen l'expectació que es va crear per veure el documental, després d'una campanya de difusió que es va fer sobretot a través de les xarxes socials i també, després que aquest dissabte transcendís que un jutjat de Barcelona havia ordenat a TV3 suprimir cinc minuts del documental arran d'una denúncia interposada per l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquesta decisió judicial, acatada per TV3, va fet que al llarg d'aquest dissabte les xarxes socials, sobretot Twitter, però també a través del Whatsapp, circulés com la pólvora no només els cinc minuts censurats, sinó també el documental sencer.

Per comparar dades d'audiència i entendre l'èxit de l'emissió, podem agafar un dia en què TV3 -el primer canal de TVC- va ser líder del dia -va ser el canal més vist-, com per exemple el dilluns 6 d'octubre. Aquell dia el segon programa més vist va ser el Telenotícies vespre amb 592.000 teleespectadors i una quota de pantalla (dos de cada deu espectadors que miren la televisió tenen connectat el canal en qüestió) del 20,4%. Segurament costarà trobar un programa del 33 amb tan bon resultat d'audiència.

Concentració en homenatge a Patri Heras després de l'emissió del documental

Unes 200 persones, segons la Guàrdia Urbana es van concentrar aquesta matinada a la plaça Sant Jaume de Barcelona després de l'emissió al canal 33 del documental, que recull un suposat cas d'irregularitats policials vinculades a les detencions que es van efectuar el 4 de febrer del 2006 després del desallotjament d'una casa ocupa, en què un agent de la Guàrdia Urbana va quedar ferit molt greu.

Els concentrats i les famílies dels condemnats han reclamat que es reobri el cas i han defensat la innocència dels detinguts, alguns dels quals han estat empresonats, entre ells Patrícia Heras, que es va suïcidar durant un permís penitenciari i que sempre va defensar la seva innocència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia