Comunicació

Impuls al diari nacional per edicions

Barcelona, Camp i Ebre, Girona, Lleida i Maresme, primera etapa del projecte

S'acosta el focus a la informació local i es reforça la voluntat de ser diari nacional de referència

Amb les edicions de Barcelona, Camp i Ebre, Girona, Lleida i Maresme, El Punt Avui dóna un fort impuls al projecte de diari nacional per edicions, que els darrers anys havia tingut concentrat només en la de les comarques gironines. Les cinc edicions que apareixeran a partir del dia 28 corresponen a una primera etapa d'un projecte que preveu fer a curt termini més desconnexions territorials en l'àmbit de l'edició de Barcelona, que en aquesta fase inicial abraça tota la demarcació.

Després de les planes d'informació local i de serveis pròpia de cadascuna de les edicions –aniran a la part central del diari, llevat de l'edició de Girona, en què apareixeran al davant– hi haurà dues planes sota l'epígraf Les altres edicions. A partir d'aquestes planes, el lector de cada edició tindrà a l'abast de manera resumida el més important del que s'hagi publicat aquell mateix dia a la resta d'edicions. Les dues imatges que il·lustren aquestes planes en són una mostra gràfica. El resum de cada edició anirà encapçalat per un bitllet d'opinió d'un redactor de la casa en el territori.

El diari acosta el focus a la informació local i al mateix temps reforça la seva voluntat de ser diari nacional de referència, compromès amb el país i la seva gent. Amb aquest objectiu i coincidint amb la posta en marxa de les edicions, El Punt Avui reformula els continguts d'àmbit general i llança un nou web completament reformat i adequat a les necessitats actuals. Per tal de facilitar un periodisme de selecció, d'aposta per temes propis, els continguts generalistes es presentaran a partir de dos grans blocs –Nacional i Europa-Món– que seran més oberts i transversals i inclouran els continguts de Política, Societat i Economia. Les seccions de Vista i Cultura es mantindran com fins ara.

Pel que fa a internet, el resultat que el milió llarg d'usuaris únics del portal del diari podran experimentar a partir del dia 28 és un web tecnològicament millor: més ràpid, amb un disseny més actual i especialment adaptable a la cada cop més versàtil gamma de terminals portàtils, sobretot telèfons i tauletes, que amb la nova actualització disposen d'un sistema de lectura molt més llegidor que l'actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia