Els esquàters de Magdalenes reclamen al districte de Ciutat Vella que expropiï l'edifici

A la finca dels números 13 i 15 del carrer Magdalenes, en ple barri Gòtic, Catalònia Hotels volia fer-hi un hotel que no podrà construir. L'Ajuntament de Barcelona el va aturar perquè a la cadena li havien caducat les llicències. Des del 2006, aquest immoble és ocupat per l'anomenat Espai Social Magdalenes, que tot aquest temps s'ha dedicat a denunciar «les males pràctiques» del propietari i a vetllar per l'últim llogater que hi queda, un home de 90 anys. Tot plegat ha convertit l'Espai Social Magdalenes en un símbol de la lluita veïnal a Ciutat Vella. Ahir al matí hi havia una primera ordre de desallotjament per als esquàters. Quan ho va saber, l'Espai Social va organitzar un esmorzar popular que va congregar un centenar de persones, de manera que el desallotjament no es va produir. Entre els presents hi havia membres d'associacions de veïns d'altres barris del districte, com ara de la Barceloneta i de Sant Pere i Santa Caterina. Un mural a la façana de l'immoble recorda que no es convertirà en un hotel.

Els esquàters van aprofitar per denunciar que divendres passat el propietari havia intentat començar unes obres a l'edifici, de les quals van advertir la Guàrdia Urbana, que les va fer aturar. Per això, i en defensa del llogater que queda a l'immoble, l'Espai Social va reclamar ahir al districte que expropiï l'edifici i eviti una dilatació en el temps de la situació actual. «El districte ha de pressionar perquè això no quedi buit, penalitzar el propietari per les seves males pràctiques i expropiar l'edifici», va indicar Ada Colau, membre del col·lectiu de Magdalenes, que proposa convertir l'immoble en un habitatge social. A més, va demanar al districte que els ofereixi algun espai alternatiu per quan els desallotgin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.