Mataró instal·la al nou parc Central una zona de jocs interactius pioners a l'Estat

Els elements, que estan connectats a un servidor, promouen l'activitat física i el treball en equip

Baixar per un tobogan o pujar a un gronxador ja no té emoció. O com a mínim, això és el que pensen els nois que ahir van provar per primer cop els jocs interactius que s'han instal·lat al parc Central de Mataró. Un d'aquests jocs consisteix a enfilar-se per una gran estructura i, per equips, anar apagant tota una sèrie de punts de llum amb l'objectiu de fer-ho en el mínim temps possible. Un altre proposava als jugadors pujar a una mena de plataforma mòbil i aconseguir reproduir una sèrie de moviments escollits de manera aleatòria per la màquina. Cadascun dels aparells té diverses possibilitats de joc, que permeten treballar habilitats com ara l'agilitat, la velocitat, l'estratègia, la memòria, el rendiment, la coordinació, la força o la resistència. Segons el director comercial de Kompan, Jordi Gregori, si hi ha un tret característic de totes aquestes instal·lacions és el moviment físic. «La nostra obsessió és la lluita contra el sedentarisme creixent dels nois preadolescents i intentar que es belluguin, es moguin i surtin de casa», explicava. De fet, els aparells estan destinats a nens de sis a quinze anys i, tot i que l'objectiu és que els jugadors competeixin entre ells i per equips, també s'hi pot jugar sol i contra la mateixa màquina. A més, en una segona fase la intenció és que els nois puguin guardar els rècords que han aconseguit –i que ara queden guardats al mateix aparell– al mòbil.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va explicar ahir, en una visita oficial, que aquesta experiència pionera de Mataró demostra que el joc electrònic «ni és individualista ni fomenta el sedentarisme», ja que també hi pot haver activitat física i, sobretot, cooperació.

Estocolm, Copenhaguen, Singapur i Mataró

La gerent de Juegos Kompan, Sílvia Ramis, va admetre ahir que se sent especialment satisfeta que sigui Mataró, la ciutat on l'empresa té la seu, la primera de l'Estat que disposa d'aquests jocs interactius. En aquest sentit, també va apuntar que ha estat la quarta ciutat del món que els ha instal·lat, després d'Estocolm, Copenhaguen i Singapur, i que ja hi ha més ajuntaments interessats a instal·lar-los, com ara Reus i Bilbao. El director comercial de la firma, Jordi Gregori, també va destacar que, tot i que es tracta de jocs electrònics, estan totalment preparats per estar a la intempèrie i que el manteniment de tota la infraestructura és molt senzill. La instal·lació de la zona de jocs ha costat a l'Ajuntament de Mataró 97.270 euros i les obres han durat aproximadament un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.