Societat

transports

Primera concentració contra els preus del transport

La Plataforma #Stop Pujades reuneix 2.000 persones a la plaça de Sant Jaume

Demanen a Vila que rectifiqui els preus dels bitllets del transport públic

Amenacen amb més accions immediates

La protesta en contra de la pujada del transport públic va gairebé omplir ahir la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Veïns de tota l'àrea metropolitana, convocats per la Plataforma #Stop Pujades Transport, i arribats, majoritàriament, a peu en columnes sortides de diversos barris van coincidir en la concentració decidida a fer front a un augment del preu dels bitllets que consideren abusiu. “Aquesta pujada no la pagarem”, cridaven, i reclamaven el transport públic “a preus populars”. Els manifestats es queixaven de l'augment del preu del transport, que ha deixat una T-10 d'una zona a un preu de 10,30 euros, 43,55 euros quan és de sis zones.

La concentració, crítica tant amb l'Ajuntament de Barcelona com amb la Generalitat, va retreure a les administracions que considerin el transport públic “un luxe” i recordaven que mentre l'IPC ha pujat un 0,3%, el preu de la T-10, la targeta més utilitzada, ha augmentat un 5,1%.

La plataforma va exigir a l'Autoritat del Transport Metrpolità (ATM), que presideix el conseller de Territori, Santi Vila, que rebaixi els preus, i van recordar que el Parlament aquesta setmana ha aprovat una moció unànime que insta el govern a proposar a l'ATM que reconsideri les tarifes “a la baixa”. La Plataforma amenaçava ahir que si entre dilluns i dimarts no es tira enrere en la pujada del preu del transport reprendran les protestes a les estacions i línies del metro. L'objectiu inicial és aturar tota la xarxa, malgrat que l'Ajuntament de Barcelona ja els va advertir que els qui aturin la xarxa podrien ser multats. La Plataforma #Stop Pujades Transport ha protestat els darrers mesos cada dimecres, provocant aturades a la xarxa de metro i de rodalies. La darrera mobilització la van fer coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil. Representants de la conselleria de Territori ide l'Ajuntament de Barcelona tenen previst trobar-se amb membres de l a plataforma per mirar d'iniciar una via de negociació per fer efectiva la demanda del Parlament i mirar de rebaixar alguns títols que han patit més increment.

La concentració d'ahir va començar amb retard perquè abans n'hi havia una altra a favor del poble sirià. Es va desenvolupar pacíficament. Entre els manifestants hi havia moltíssima gent gran que es queixava no només de l'augment del preu del transport sinó que aquest hagi estat paral·lel a l'eliminació de “línies d'autobusos”, a “l'eliminació del bus de barri dels diumenges i festius”. La concentració va acabar amb la majoria de manifestants agafats de les mans i cantant l'Estaca.

LES XIFRES

2.000
persones
es van concentrar ahir a la plaça Sant Jaume en contra de l'augment del preu del transport públic.
5,1
per cent es va apujar la T-10 a l'àrea metropolitana de Barcelona, arribant als 10.30 euros.

LA DATA

19.03.14
És el dia
que la campanya vol aturar el metro de Barcelona si l'ATM no ha rectificat i ha abaixat els bitllets.

FGC lluita contra les pudors als trens

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, i Francesc Martínez de Foix, representant del Grup Cooperatiu TEB, han signat un conveni de col·laboració en virtut del qual els trens de la companyia estaran equipats amb un producte eliminador de les pudors. Durant el 2013, TEB va realitzar diverses proves a l'interior dels trens i va recollir les valoracions dels viatgers, que van ser positives. El producte que elabora aquesta cooperativa de discapacitats intel·lectuals consisteix en unes pastilles de gel que se situen a les sortides d'aire del sistema de climatització dels trens i que neutralitzen les pudors dins dels combois. El producte del Grup Cooperatiu TEB és totalment innocu per als clients. FGC vol dotar progressivament amb aquest sistema tant els trens del metro del Vallès com els del Baix Llobregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia