olot

El correfoc del Tura s'inspira en l'època de la inquisició

La colla Pim Pam Pum Foc, seguint la tradició, estrenarà en el marc de les Festes del Tura, dissabte que ve, dia 5 de setembre, el seu nou espectacle de correfoc i diables, Malleus Maleficarum, inspirat en diferents episodis històrics dels segles XV i XVI a Europa. El muntatge juga amb el fet que en aquella època es van produir importants avenços científics i culturals del Renaixement mentre que l'Església Catòlica aplicava, a través de la inquisició, una forta repressió als que es desviaven de la seva doctrina. En aquest sentit –indiquen els diables olotins–, s'ha escollit el títol de Malleus Maleficarum perquè aquest és el nom del tractat sobre bruixeria més famós d'aquells segles. «Serà un espectacle que no deixarà indiferent ningú», afirmen els membres de Pim Pam Pum Foc, que després de les festes ja començaran a preparar la commemoració del 25è aniversari de la colla. El cartell del Malleus Maleficarum és obra de Grace Maloney i vol simbolitzar la fi dels tribunals de la inquisició.

El correfoc –un dels actes més concorreguts de les festes– començarà a les onze de la nit a la placeta de Campdenmàs, tot i que mitja hora abans el seguici arrencarà de les barraques del Firal. Es passarà pel carrer de Sant Bernat i l'avinguda de Jaume II per acabar a la plaça de Sant Miquel, on s'escenificarà l'espectacle pròpiament dit, d'uns trenta minuts de durada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.