Educació

El segon dia d'acampada en la conselleria rep el suport de la “marea per l'ensenyament”

Una vintena de persones van passar la nit acampades al PROP de Gregorio Gea

En la jornada de hui han arribat les escoles en lluita de la demarcació de Castelló

Les Marees per l'Educació Pública, reunides els dies 16, 17 i 18 de juliol a Nigran (Galícia) en les seues I Jornades estatals, han aprovat una resolució de suport a l'Acampada per l'Escola Pública de València, que se celebra els mateixos dies.

Una vintena de persones van passar la nit acampades al PROP de Gregorio Gea, després que ahir, a última hora de la vesprada, la policia obligara a traslladar l'Acampada des de la Conselleria. El trasllat es va produir en un ambient festiu i de manifestació pels carrers que envolte l'antic hospital de La Fe. Prèviament, havia participat l'humorista Xavi Castillo, amb una hilarant i reivindicativa actuació, que va fer les delícies d'un públic molt nombrós. De matinada, el cantant Senior va acompanyar les persones que es quedaven a passar la nit.

Aquest matí, l'Acampada ha comptat amb la presència de politòloga Gabriela Levato, que ha fet una xarrada que duia per títol “Coneixement, educació i escola pública. Resistir i canviar el present per a viure en dignitat”.

Després, ha participat PAH-València, que ha parlat sobre l'actualitat la crisi humanitària dels desnonaments.

La sessió matinal ha comptat, de nou, amb la presència de nombroses entitats, moviments socials i formacions polítiques que han donat suport a l'Acampada.

Aquesta vesprada continua l'Acampada amb l'arribada de les escoles de Castelló en lluita, un altre col·lectiu víctima de l'acarnissament de l'arranjament escolar d'enguany amb l'escola pública i en valencià.

Com ahir, després de l'assemblea, hui hi haurà activitats per a menuts i adults, amb el Taller de marcapàgines, organitzat per Orriols per l'Escola Pública, i l'actuació del grup Trobadores de Castelló. Les xarrades aniran a càrrec de Sònia Caparrós, amb “Quina és la situació del valencià amb la LOMQE?” i de les escoles en lluita de Castelló. A poqueta nit, actuaran els dolçainers de “Estrella Roja” de Benimaclet, d'Àlvar Carpí i Toni de l'Hostal.

Després del sopar i l'assemblea, un grup de persones tornarà a pernoctar al PROP de Gregorio Gea.

Es pot consultar la programació de l'Acampada en http://stepv.intersindical.org/campanyes/acampada_educacio_publica

Resolució de les jornades

Redacció

Les I Jornades de les Marees per l'Educació Pública, reunides a Nigran (Galícia) els dies 16, 17 i 18 de juliol dóna suport a l'Acampada per l'Escola Pública que té lloc a València durant els mateixos dies.

Les Marees per l'Educació Pública comparteixen els motius que han portat a convocar l'acampada: el rebuig a la LOMQE, a les retallades i a la privatització de l'educació.

A més, les Marees per l'Educació Pública donen suport als centres educatius que han mantingut una lluita continuada pel manteniment de les unitats i centres educatius. Són un clar exemple d'aquesta lluita el col·legi Ciutat d'Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitat educatives de Calp, Elx i Torrent vers la construcció dels CIS (Centres d'Iniciativa Social), els tancaments del Martínez Valls i Bonavista d'Ontinyent i el Ciutat de Cremona d'Alaquàs contra la supressió d'unitats d'infantil, la reivindicació del dret d'aprendre en valencià de la Plataforma Prou de la Vall d'Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet i de les cinc escoles de la ciutat de Castelló, així com les accions de tantes i tantes altres escoles.

Finalment, les Marees per l'Educació Pública insten a l'administració valenciana a atendre les demandes d'aquests centres educatius i posar fi a les polítiques de retallades i privatització de l'ensenyament.

Nigran, 16 de juliol de 2014

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia