Societat

Societat

El casament de l'any

El mico i la Micaela entonen el “sí, vull”

El mico de l'Anís del Mono i la Micaela de Tarragona protagonitzen un concorregut casament al litoral de Badalona

Unes 200 persones de diverses disciplines s'impliquen en l'organització de la cerimònia

La cerimònia vaacabar amb la promesa d'amor etern entre els nuvis i amb els tradicionals anells

El mico de l'Anís del Mono i la ximpanzé Micaela de Tarragona ja són marit i muller. Ahir es van donar el “sí, vull”, al pont del petroli de Badalona, davant centenars de convidats. L'enllaç va ser una gran festa ciutadana i, casament a banda, va simbolitzar la germanor entre dues ciutats que comparteixen un passat romà i un bon grapat d'artistes amb ganes de passar-ho d'allò més bé. Fins a 200 persones es van implicar en l'organització d'un casori que “tots voldríem tenir a la nostra vida”, va assegurar un dels pares de la idea, el badaloní Albert Isern.

El Monkey in Love, nom amb què s'ha batejat la iniciativa, va començar quan passaven uns minuts de les sis, amb l'arribada de la núvia, una petita ximpanzé a cura del tarragoní Òscar Vives, que triomfa a les xarxes socials. Un centenar de persones van acompanyar la núvia durant la desfilada pel pont del petroli, prèvia a trobar-se amb el nuvi cara a cara.

El nuvi, ben mudat per a l'ocasió, l'esperava des de feia molta estona al mateix punt de sempre, a l'entrada del pont. Com si es tractés de dos celebrities, desenes de persones immortalitzaven la unió entre la Micaela, una ximpanzé “simpàtica, coqueta i seductora” i el mico de l'Anís del Mono, un animal “intel·lectual i progressista”. La cerimònia, oficiada per Enric Magoo, es va acabar amb la promesa d'amor etern i amb els tradicionals anells que segellen la unió d'aquesta peculiar parella.

La performance va implicar molta més gent de la que esperaven els organitzadors (“pensàvem que seria una festa entre quatre amics”, va confessar l'Albert Isern) però finalment s'hi van afegir col·lectius com l'escola Pau Gargallo, la Banda Simfònica de Badalona, l'escola de dansa Marisa Yudes, els castellers de Badalona i els geganters de la ciutat, entre d'altres. Va ser molta gent que, de manera anònima i altruista, va contribuir a fer de la cerimònia el casament de l'any, o del segle, com va puntualitzar el conductor del casori.

El rerefons de la festa no és sinó donar visibilitat a desenes d'artistes de diverses disciplines. No hi va faltar la mare del nuvi, l'artista badalonina Susana Ruíz, que ahir, ficada en el paper de madrina, va declarar que estava “molt emocionada”. Al final de la cerimònia, abans de començar el ball obert a tota la ciutadania, Enric Magoo va descobrir que el mico de l'Anís del Mono amagava una carta a la màniga. Al text, els peculiars amants prometien estimar-se i compartir els plàtans. A taula no els faltarà “l'elixir de l'eterna joventut”, l'anís del Mono.

El casament del mico de l'Anís del Mono i la Micaela no s'acaba pas amb la festassa d'ahir. Ara, els promotors editaran un llibre que recollirà el treball dels artistes que hi han col·laborat i molt aviat prepararan una exposició que es podrà visitar tant a Badalona com a Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia