territori

L'Institut Pi del Burgar organitza unes jornades europees sobre educació inclusiva

Forma part d'un programa Comenius i donarà veu a experts de nou països diferents

L'Institut Escola Pi del Burgar de Reus ha organitzat pel proper dissabte, 4 d'octubre, la jornada europea 'Facilitem l'educació inclusiva i acompanyem la transició entre etapes educatives', que tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona i servirà per aprofundir en la inclusió de l'alumnat de necessitats educatives especials a l'escola ordinària. L'esdeveniment compta amb més de 170 professionals inscrits i s'inclou dins del programa Comenius.

La trobada permetrà conèixer experiències inclusives d'èxit a nivell europeu i intercanviar coneixements amb professionals d'Irlanda, Regne Unit, Romania, Xipre, Grècia, Finlàndia, Països Baixos, Catalunya i Bulgària. Concretament, hi haurà quatre tallers impartits per prestigiosos professionals. El primer és sobre autoavaluació per mestres, el segon sobre la participació dels pares en la transició, el tercer sobre el disseny universal d'aprenentatge a l'aula, i el quart, sobre experiències professionals en la transició.

Durant la jornada també es donaran a conèixer els resultats de la xarxa FIESTA, dedicada a la inclusió educativa, i es podran escoltar ponències pedagògiques a càrrec d'experts en l'anàlisi del tema, procedents de Grècia i els Estats Unitats.

Participació del Pi del Burgar

Les experiències d'educació inclusiva catalanes també tindran cabuda a la jornada. Per una banda, intervindrà el professor de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic, Pere Pujolàs, amb la ponència 'Com aprendre junts - Diversitat a l'aula', i de l'altra, es presentaran les experiències pràctiques en la transició dels alumnes de l'Institut Escola Pi del Burgar, amb la participació de pares, mares, alumnes i docents.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Maria Àngels González, serà l'encarregada d'obrir la jornada, conjuntament amb la directora del centre educatiu reusenc, Pilar Ruibal, i el doctor Alan Bruce (Cork, Irlanda), qui també pronunciarà la conferència final 'Universal Learning System'. Una actuació musical d'alumnes de l'institut posarà punt i final a la jornada.

La notícia completa a Reus Digital
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia