Societat

successos

Espadaler insta a compartir la responsabilitat en els incendis

Demana la col·laboració de la societat i l'administració local en el disseny d'espais suburbans

“Compartir les responsabilitats en la prevenció i l'extinció d'incendis forestals en zones suburbanes” va ser la principal demanda que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va fer ahir en la inauguració d'un curs universitari sobre els grans incendis. En aquest marc va demanar a societat i administracions públiques que ajudin els bombers “conscienciant-se a l'hora de dissenyar aquests espais”. Va insistir a “apostar per la prevenció” en la planificació urbanística d'aquestes zones, que transiten entre la vegetació i els barris residencials, tenint en compte el risc d'incendis forestals.

En aquesta línia s'emmarca l'ascens d'aquests estudis al grau universitari de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, que segons el conseller “donarà fruits que es recolliran en el futur”. El representant d'Interior també va remarcar l'enorme rellevància que té el contacte permanent entre universitat i bombers, per l'avenç en el coneixement de nous mètodes i experiències d'extinció.

Amb les jornades que començaven ahir, Interior es proposa ser “una punta de llança” en aquests tipus d'incendis cada vegada més importants més enllà de les fronteres catalanes. “Això –per Espadaler– és bo per a nosaltres, però també en l'àmbit europeu.” El curs exposarà experiències en incendis de països com ara Xile o els Estats Units.

LA FRASE

Hem de reflexionar en la planificació i el disseny urbanístic per incorporar-hi la prevenció de riscos
Ramon Espadaler
Conseller d'interior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia