Societat

Recaptar diners caminant

Èxit de la caminada solidària de Sant Joan de Déu que dobla la participació

Recull fons per atendre persones vulnerables

Amb el lema “Que ningú es quedi enrere”, la Barcelona Magic Line (BML) , la caminada solidària de Sant Joan de Déu, se celebra avui, amb 10.000 persones inscrites en 753 equips diferents d'entre 3 i 25 persones.

La caminada, coordinada per l'Obra Social Sant Joan de Déu, proposa quatre recorreguts –40 km, 30 km, 20 km i 10 km– i dos punts d'incorporació per a persones amb mobilitat reduïda –a 10 km i 3 km–. La particularitat és que combina la muntanya amb la ciutat passant per nou turons emblemàtics de Barcelona. Durant el recorregut, més de 600 voluntaris, alguns usuaris de centres de Sant Joan de Déu, s'encarreguen de controls i avituallaments per atendre els caminadors.

Els 753 equips que participen a la caminada tenen perfils molt diferents. Escoles i entitats d'educació en el lleure, empreses, equips i usuaris dels centres de Sant Joan de Déu, institucions, amics i famílies es reuneixen per compartir un dia de sensibilització amb les persones més vulnerables.

Dani Ibarz, capità d'un dels quatre equips d'usuaris, voluntaris i treballadors del centre d'atenció a persones sense llar Sant Joan de Déu Serveis Socials, explica la importància que té estar tots barrejats en els quatre equips “per fomentar la idea que tots estem al mateix nivell”. S'han repartit en un equip per al recorregut de 20 km, dos equips per al de 10 km i un altre amb 33 voluntaris.

Tots els equips han treballat durant mesos per organitzar activitats solidàries, vendre productes BML i en una campanya a les xarxes socials per aconseguir el repte solidari: 212.460 entre tots. Els diners recaptats pels equips es destinen íntegrament a finançar els programes d'atenció a les persones vulnerables en els àmbits de salut mental, sense llar, dependència, infància hospitalitzada, recerca i cooperació internacional. L'hospital Sant Joan de Déu és un dels nou centres organitzadors i receptors dels fons recaptats amb la BML.

Aquest any, la caminada solidària ha doblat tant la participació ciutadana com els diners captats l'any anterior. L'any passat es van mobilitzar 5.700 persones que van formar 377 equips, es van aconseguir 137.000 euros que van permetre finançar 15 projectes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia