Societat

El responsable dels mapes de Google, Ed Parsons, en unes jornades de la UdG

Es van presentar una trentena de ponències a l'Auditori de Girona sobre sistemes d'informació geogràfica (SIG)

Estan organitzades pel Sigte, i avui es fan sis tallers

L'Auditori de Girona va ser el marc ahir al vespre d'una conferència d'Ed Parsons, responsable de tecnologia geoespacial de Google, que treballa per a la millora dels mapes de la companyia en eines com Google Maps i Google Earth. La visita de Parsons va tenir lloc en el marc de les novenes jornades de sistemes d'informació geogràfica (SIG) organitzades pel servei de SIG i teledetecció de la Universitat de Girona (UdG). La seva ponència, titulada Where is the Cathedral and the Bazaar: some musings on openness, ecosystems and bringing geo to the web, va consistir en una anàlisi dels avantatges del sistemes oberts sobre els privatius i en la incorporació del component geoespacial a la xarxa. Parsons va tancar la jornada, que va consistir en una trentena de ponències de professionals de diversos àmbits relacionats amb els sistemes d'informació geogràfica.

Avui es viurà una segona part, amb la celebració de tallers que es duran a terme durant el matí i la tarda a l'aula d'informàtica de la Facultat de Lletres. Està previst que es facin, en total, sis tallers.

Una càtedra inclou el nom Princesa de Girona

El consell de govern de la Universitat de Girona va aprovar ahir el nou nom de la càtedra de joves emprenedors, que passarà a anomenar-se càtedra Fundació Princesa de Girona de Joves Emprenedors. El canvi es fa perquè la universitat ha arribat a un acord amb la Fundació Princesa de Girona en virtut del qual la fundació es convertirà en patrona de la càtedra. No és l'única càtedra de la qual es modifica el nom. Es va aprovar també el canvi del de la càtedra Josep Pla, que passarà a dir-se càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme. El motiu és que la càtedra es dedica tant al vessant literari com al vessant periodístic de l'insigne escriptor palafrugellenc. S'han pres mesures també per millorar la participació dels estudiants en els òrgans col·legiats i s'ha aprovat un procés electoral per triar els representants dels estudiants en el claustre universitari. Les eleccions es duran a terme a través de vot electrònic el mes de maig.

D'altra banda, el secretari general i vicerector de Relacions Iberoamericanes, Jordi Ferrer, va donar a conèixer els resultats de la missió que, en el marc de la política d'internacionalització a Iberoamèrica, es va realitzar a principis d'aquest mes. Ferrer va destacar el conveni amb la universitat de San Martín de Porres, al Perú, per posar en marxa un programa de doble titulació de màster en turisme cultural. Amb el Ministeri d'Educació de l'Equador s'ha arribat a un acord a fi que vint estudiants d'aquest país rebin ajuts per fer l'especialització amb estudis de postgrau a la UdG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia